Našli jste divokou Čagu známou také pod názvem Rezavec Šikmý (Inonotus obliquus)? Tento recept vám ukáže, jak si udělat čaj s Chagy sibiřské. Čistá chuť houby Čaga, kterou si rychle zamilujute.
Houbové čaje získávají na popularitě a já se tomu vůbec nedivím, jejich zajímavá chuť a pozitivní účinky jsou jasnými důvody, proč si houbový čaj udělat alespoň jednou denně. V minulosti jsem vám doporučovala čaj z Jidášovo ucha, Bolcovitky bezové, který vlastně žádnou výraznou chuť nemá. To čaj z Chagy je úplně jiná ”liga”. Připomíná něco mezi kávou a čajem, vodu krásně obarví a výsledný nápoj si úžíváte doušek po doušku.
Pokud by vás zajímalo, proč čaj z houby Čaga pít, podívejte se na mé video: Zázračná Čaga sibiřská – Proč ji sbírat? Houba Chaga
Houbový čaj z Chagy
Ingredience
- 1 lžička prášku z nadrcené Čagy sibiřské
- 300 ml vlažné vody
Instrukce
- Čagu dáme do kastrůlku a zalijeme vodou.
- Pomalu přivedeme k varu. Následně teplotu ztlumíme a necháme pomalu vařit 10 minut.
- Poté odstavíme z plotny a necháme dalších 10 minut louhovat.
- Čaj si nalijeme přes sítko do hrnku a po malých doušcích teplý čaj pijeme.
- Čaj pijeme 1-2 denně maximálně 8 týdnů.