Já nevím jak u vás, ale u mě doma nemusí být neděle, aby se na stole objevily řízky. houbové řízky jsou u nás oblíbené jídlo, které dělám vždy, když je chuť na klasickou českou kuchyni. navíc ať je léto nebo zima, čerstvé houby najdu v lednici vždy a brambory ve špajzce také. Takže pojďte si se mnou uvařit tradiční české jídlo s ještě tradičnější přílohou.
Houbové řízky z Hlívy jsou snadné, dobré a díky prospěšným látkám obsaženým v této houbě se z tohoto pokrmu stává i poměrně zdravé jídlo, pominu-li to smažení.
Malý tip! Pokud vám zbude smažená hlíva ústřičná, udělejte si vynikající houbové tortilly. Jsou barevné, svěží, syté a jde o jídlo, které si můžete lehce s sebou do práce nebo na výlet do přírody.
Houbové řízky – Smažená Hlíva ústřičná v trojobalu
Ingredience
- 4 ks Hlíva ústřičná
- 3/4 hrnku strouhanky
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 ks vajíčko
- 1 dcl mléka
- koření sůl, pepř
- na smažení slunečnicový olej, sádlo nebo přepuštěné máslo
Instrukce
- Připravte si strouhanku, hladkou mouku a celé vajíčko rozmíchané s mlékem, solí a pepřem.
- Hlívu obalte nejdříve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Pokud chcete mít hlívové řízečky křupavější, postup obalení můžete zopakovat,
- V rozpáleném oleji, sádle či přepuštěném másle Hlívu usmažte dozlatova z každé strany.
- Hotové řízky z Hlívy ústřičné nechte okapat na papírové utěrce od přebytečného tuku.
- Podávejte s vařeným bramborem a kyselou okurkou. Můžete přidat i tatarku.