Jestli mám oblíbenou zeleninu, pak jsou to brambory! Jde s nimi kouzlit tolika směry, a ten nejvíce jednoduchý a zároveň nejlepší je podle mě úprava zvaná ”Hasselback”. Dělám je pravidelně k liškové omáčce, ale tentokrát jsem je zkusila naplnit sušenými hřiby a výsledek je grandiózní.
Pokud hledáte dokonalou přílohu k masu, pak jsou to právě houbové brambory Hasselback plněné sušenými hřiby a slaninou. Recept je, jak je mým dobrým zvykem, hračka a výsledek vypadá opravdu fotogenicky a co víc, hrozně dobře chutná. Tudíž, jako začátečník i mistr kuchař, tohle musíte zkusit.
Dokonalé kombo! Brambory Hasselback jsou skvělé ke steaku s omáčkou ze sušených hřibů.
Houbové brambory Hasselback plněné sušenými hřiby
Ingredience
- 2 hrsti sušených hřibů
- 2 ks větších brambor
- 1 plátek slaniny
- 1 stonek čerstvého rozmarýnu (lze použít i sušený)
- 1 lžíce olivového oleje
- koření sůl, pepř
Instrukce
- Sušené houby dáme do misky a zalijeme vroucí vodou.
- Mezitím si očistíme kartáčkem brambory. Poté si bramboru umístíme mezi dvě vařečky, nebo třeba čínské hůlky a začneme brambory krájet na plátky, ale nesmíte doříznout až do konce a bramboru překrojit. Úplnému překrojení brání právě ty vařečky nebo hůlky.
- Nyní si nakrájíme plátek slaniny na větší kousky. A stonek čerstvého rozmarýnu obereme.
- Začneme plnit brambory slaninou, rozmarýnem a plátky hub.
- Dáme do pekáčku, zalijeme olivovým olejem, osolíme a opeříme.
- Pečeme na 170 stupňů Celsia asi 30 minut.