nejlepší houbová kuchařka

Hovězí steak s černými lanýži, bílým chřestem a dokonalou pepřovou omáčkou

1.9K
SPECIALITA

Luxusní pokrm s luxusními ingrediencemi!

Chcete rychlé jídlo, které všechny strávníky naprosto oslní? Šťavnatý hovězí steak a k tomu čerstvé černé lanýže! To je kombo, které vás vynese do gurmánského nebe jedním soustem. K tomu jako příloha křupavý bílý chřest, oblíbená pepřová omáčka a perfektní jídlo je na stole. Vyzkoušejte pokrm, který je ”nabušený” chutí a hlavně delikátní vůní!

Lanýže patří mezi nejdražší jedlé houby světa, ale to vás nemusí odrazovat od jeho vyzkoušení. Na e-shopu lanyze.shop nejdete čerstvé lanýže v nejvyšší kvalitě za velmi přijatelné ceny, které váš rozpočet rozhodně nezničí, a když se to vezme kolem a kolem, zaplatíte vlastně mnohem méně než za ochutnání lanýžů v restauraci.

Uvařte si také! Čerstvé těstoviny s Lanýžem jarním

Šťavnatý hovězí steak s černými lanýži, bílým chřestem a pepřovou omáčkou

Luxusní pokrm s luxusními ingrediencemi.
Porce 1
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut

Ingredience

  • 1 ks hovězí steak
  • 10 stonků bílého chřestu
  • 6 plátků čerstvého černého lanýže Tartufo Estivo – Tuber Aestivum Vitt.
  • 1 kelímek 18% smetany
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce směsi různých druhů pepře
  • 1 lžička lanýžové pasty s houbami Tartufata, klasická omáčka z černých lanýžů

Instrukce

  • Připravíme si všechny ingredience.
    černý lanýž a steak
  • Omytý chřest osušte a ulámejte tuhé konce (cca dva až tři min.). Poté oloupejte tenkou vrstvu slupky.
  • Hovězí steak pokojové teploty pomazlete ze všech stran olivovým olejem.
  • Na rozpálenou pánev položte steak a zprudka pečte. Dle tloušťky steaku je to minuta až dvě z každé strany.
  • Poté steak odložte odpočívat stranou. Nezapomeňte ho zabalit do alobalu.
  • Na jemném výpeku ze steaku pokračujte s přípravou chřestu. Rozehřejte lžíci másla a na něm restujte chřest. Trvá to čtyři až pět minut. Poté chřest dejte opět stranou, zabalte do alobalu.
  • Nyní je čas na přípravu pepřovo-lanýžové omáčky. Do stejné pánve nalijte smetanu a nechte chvilku redukovat. Přisypte směs pepřů a sůl. Redukujte do hustoty, která vám vyhovuje a na úplný závěr přidejte lžičku lanýžové pasty. Již nevařte, nechte chvilku prohřát a servírujte.
  • Steak můžete nechat vcelku, nebo jej na řezat na plátky. Na medium steak nezapomeňte položit ještě plátky čerstvého lanýže černého. Osolte a opepřete.

Video

Poznámka:

Lanýže a produkty z něj se nevaří, protože ztrácejí chuť i vůni. Čerstvé lanýže mají nejsilnější aroma, které dále můžete zvýraznit lanýžovými pastami, máslíčky, oleji apod. Všechny lanýžové produktyy můžete objednat na e-shopu lanyze.shop
Chod: hlavní chod, oběd, večeře
Kuchyně: italská
Klíčová slova: černé lanýže, čerstvé lanýže, lanýže recept, steak s houbami
Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close