Sírovec žlutooranžový je netradiční houba rostoucí na stromě. Připomíná kuře a je skvělá nejen v kari omáčce! Naučte se se mnou křupavý sírovec žlutooranžový recept!
Často se mě lidé ptají, co mají s netradiční žlutooranžovou houbou v kuchyni dělat. Nezvykle vypadající huba je skvělá v receptech, které se dělají z kuřecího masa. Tedy můžete zkusit vyhlášený sírovec na kari, sírovec v trojobalu nebo sírovec na česneku.
Zásada, kterou musíte při vaření se sírovcem dodržovat!
Na co je třeba myslet, než začnete ze sírovce vařit? Sírovec žlutooranžový se musí vždy 15 minut povařit v osolené vodě, v mléce nebo ve vývaru. Pokud najdete sírovce na neovocném stromě (př. dubu, buku, kaštanu apod.) je lepší ještě před vařením namočit sírovce na několik hodin do mléka. Z houby se tak ”stáhne” lehce nakyslá dřevitá chuť.
Křupavý sírovec na topince
Ingredience
- 4 menší plátky sírovce žlutooranžového
- 1/2 ks červené cibule
- 1 lžíce grilovacího koření
- 2 lžíce (chilli) olivového či slunečnicového oleje
- 1 plátek chleba
- 2 lžíce lučiny
- dle potřeby salát rukola
- dle chuti česnek, pažitku
Instrukce
- Nejdříve ze všeho plátky sírovce povařte v osolené vodě (nebo v mléce nebo ve vývaru) alespoň 15 minut.
- Vychladlého sírovce nakrájejte na velmi tenké plátky. Cibuli nakrájejte také na tenké plátky.
- Sírovce a cibuli dejte do misky a zasypte grilovacm kořením a zalijte olejem. Pečlivě promíchejte.
- Směs dejte na rozpálenou pánev a restujte houby do lehce křupava.
- Mezitím si v toustovači připravte křupavou topinku. Chléb můžete potřít česnekem. Na chleba natřete vrstvu lučiny, posypte nasekanou pažitkou a navrstvěte salát rukolu. Na vrch nandejte směs hub a cibule.
Díky za neskutečně lahodný recept, dělala jsem ho poprvé a za mě Top!!!! Ještě teď mlaskám
Fakt luxus