Maso jím spíše svátečně, proto si často připravuji jídla vegetariánská. I tak si vždy skvěle pochutnám a nestrádám. Mým oblíbeným jídlem je například houbový kebab bez masa. Je vynikající, snadný a rychlý. Vyzkoušejte můj ověřený recept na kebab bez masa.
Při posledním houbaření, jsem zjistila, že hřiby rostou! A tak jsem si domů přinesla krásné hřiby borové, dubové i smrkové! Všechny houby byly naprosto zdravé, a tak jsem se rozhodla z nich udělat mé oblíbené bezmasé jídlo – houbový kebab.
Tip! Máte chuť na českou klasiku, omáčka z hřibů vás okouzlí!
Skvělý houbový kebab bez masa
Rychlá a levná dobrota, která okouzlí každého strávníka!
Ingredience
- 3 větší bílé (pravé) hřiby (smrkový, borový, či dubový)
- 1 ks pita chlebu
- 3 lžíce hustého bílého jogurtu
- 1/2 lžičky citronové šťávy
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky mleté červené papriky
- 1 stroužek česneku
- pár ks cherry rajčátek
- 4 listy salátu (Little gem)
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce kuřičného škrobu
- dle chuti sůl, pepř, olivový olej
Instrukce
- Hřiby si očistěte a natrhejte či nakrájejte na plátky.
- V míse houby okořeňte oreganem, solí, pepřem, mletou paprikou a zasypte škrobem. Přilijte 2 lžíce oleje a promíchejte, aby se houby obalily v koření a škrobu.
- Houby přendejte do pánve a začněte je na středním plameni za občasného promíchání opékat do lehce zlatavé a křupavé konzistence.
- Mezitím si připravte dresing z jogurtu, soli, pepře, olivového oleje a citronové šťávy.
- Rajčátka a salát překrájejte na menší kousky. Pita chleba si na vedlejší pánvi nehcte lehce opéct a ohřát.
- Pitu rozkrojte a do vzniklé kapsy naplňte zeleninu, opečené houby a dresing.
- Podávejte nejlépe ihned, teplé.
Video
Poznámka:
Houbové recepty najdete na youtube kanále Šumavská houbička v kuchyni nebo ve stejnojmenné houbové kuchařce, která je v prodeji na www.sumavskahoubicka.cz