nejlepší houbová kuchařka

Smažený kotrč v těstíčku – Křupavá lahůdka hotová skoro hned!

2.5K

Vynikajíc smažený kotrč v těstíčku. Tento recept na kotrč se rychle stane vaším oblíbeným. Je velmi jednoduchý, velmi chutný a zvládne ho úplně každý! Kotrč kadeřavý v těstíčku je ideální jako večeře nebo jako chuťovka k pivu či vínu.

Když člověk najde kotrč kadeřavý, pravděpodobně si z něj udělá falešnou dršťkovou polévku z kotrče. Ale pokud ho najde dost, má prostor pro další recepty z kotrče. Já doporučuji vyzkoušet kotrč v těstíčku. Je to rychle hotové a neuvěřitelně žravé jídlo z hub.

Kotrč kadeřavý je zvláštní houba, která připomíná květák nebo mozek. Kotrč lze najít během léta a podzimu u pat borovic. Na pohled možná lehce odpudivá houba je gurmánsky ceněná surovina.

kotrč kadeřavý recepty
V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 receptů ze 36 druhů hub.

Z kotrče se dělají luxusní jídla v nejlepších restauracích, v domácích podmínkách si houbaři nejčastěji vaří dršťkovou z kotrče.

Tip! Vyzkoušeli jste někdy dokonalou smetanovou omáčku z kotrče kaděřavého?

Najít kotrč není těžké, stačí vědět, že roste u borovic!

Pokud jste tuto lahodnou houbu ještě nenašli, zkuste se podívat na mé tipy a rady. Ve svých houbařských videích na youtube kanále Šumavská houbička ukazuji, jak kotrč najít, jak ho poznat, jak ho odlišit od jiných nejedlých druhů kotrčů (př. kotrč Němcův) i jak kotrč vyčistit.

lakovka-ametystova
Jak poznat nové druhy hub? Pomůže můj houbařský průvodce Šumavská houbička v lese

Doporučuji koupit také mého houbařského průvodce Šumavská houbička v lese, který vás naučí 127 druhů hub, které se v lese vyskytují nejčastěji. Průvodce nabízí detailní fotografie, srovnávací fotografie podobných druhů hub a také QR kódy, které čtenáře přesměrují na houbařská videa.

Křupavý kotrč v těstíčku

Jednoduché jídlo, které budete chtít jíst stále dokola.
Porce 2
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 30 minut

Ingredience

  • 6 plátků kotrče kadeřavého
  • 200 ml piva
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 stroužek česneku (nebo lžička sušeného)
  • 5 lžic hladké mouky
  • dle chuti sůl, pepř popřípadě jiné oblíbené koření

Instrukce

  • Nejdříve si nakrájejte kotrč na plátky a ty pak pod tekoucí vodou pomocí kartáčku opatrně očistěte. Poté nechte okapat.
  • V misce si smíchejte mletou papriku, škrob, kypřící prášek, sůl a pepř. Přilijte pivo a pečlivě promíchejte. Poté přidávejte po částech hladkou mouku. Pečlivě vymíchejte hladké hustší těstíčko.
  • Kotrč kadeřavý v těstíčku obalte z obou stran a poté smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
  • Smažený kotrč v těstíčku podávejte s oblíbenou omáčkou a zeleninou.

Video

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: kotrč kadeřavý, kotrč recept, kotrč v těstíčku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close