nejlepší houbová kuchařka

Čirůvka dvoubarvá – Recept na houbovou smaženici se sýrem a houbami

1.4K

Nastává podzim a čas mých oblíbených čirůvek! Houby které vyrůstají na loukách i v lesích, nádherně voní a najít je dokáže úplně každý! Dnes vám ukážu, jak fialovou houbu použít v houbové smaženici! Výsledek je tak moc dobrý!

Čirůvka dvoubarvá je výborná podzimní houba, kterou najdete na každé druhé louce. Má ráda čisté prostředí a je na první pohled velmi dobře rozpoznatelná. Pokud jste tedy houbař začátečník, tuto houbu poznáte velmi dobře.

Čirůvka dvoubarvá má fialovou nohu, šedobéžový klobouk a středně husté krémové lupeny. Vyrůstá hojně, často v tzv. čarodějných kruzích v trávě na loukách, v parcích i zahradách. Čirůvka dvoubarvá má výraznou vůni i chuť a hodí do všech houbových receptů. Já ji používám do polévek, omáček i směsí.

TIP! Jak najít čirůvku dvoubarvou? Tato houba podporuje růst trávy na loukách a zahradách. Často se tak schovává v tmavých pruzích vyšší trávy, které jsou na první pohled vidět.

Čirůvka dvoubarvá recepty – Nejlepší je polévka z čirůvek i skvělá smaženice!

Tato lahodná čirůvka vás bude bavit v klasických receptech z hub i v moderních houbových jídlech. Doporučuji vyzkoušet skvělé spojení zabijačkového jelita a opečené čirůvky. Jistě vás okouzlí i gulášová polévka s houbami. Pokud chcete vyzkoušet něco jemnějšího, pak je dobrou volbou krémové rizoto s čirůvkou.

čirůvka dvoubarvá recepty
Kuchařka od Šumavské houbička

Pokud chcete mít všechny recepty z hub pěkně při ruce, kupte si mou bestsellerovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni na www.sumavskahoubicka.cz. Houbová kuchařka obsahuje 107 receptů z 36 druhů hub a rady, jak celoročně hubařit.

Houbová smaženice s čirůvkou dvoubarvou

Vynikající jídlo z hub, které vás budou na talíři bavit stejně jako hřiby!
Porce 1
Čas přípravy 5 minut
15 minut
Celkový čas 20 minut

Ingredience

  • 5 ks čirůvky dvoubarvé
  • 2 lžíce slunečnicového oleje nebo másla
  • 1/2 červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 celá vejce
  • 1 hrst nastrouhaného sýru (Ementál, Gouda, Parmazán apod.)
  • 1 krajíc chleba
  • dle chuti sůl, pepř, drcený kmín
  • na posypání pažitka

Instrukce

  • Čirůvky očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli nakrájejte najemno. Česnek na plátky.
  • Do pánve nalijte olej a přidejte cibuli a čirůvky dvoubarvé.
  • Po asi 3 minutách restování okořeňte solí, pepřem, kmínem. Přiklopte pokličkou a pomalu duste 12 minut.
  • Mezitím si rozšlehejte v misce vajíčka se strouhaným sýrem. Dle chuti ještě okořeňte.
  • K houbám přidejte na závěr česnek. Po minutě přilijte vajíčka a snižte plamen na minimum. Za stálého míchání nechte ztuhnout do požadované konzistence.
  • Podávejte s opečeným chlebem, posypané pažitkou. Lze přidat oblíbenou zeleninu.

Video

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: čirůvka dvoubarvá, čirůvka dvoubarvá recepty, čirůvka recept, houbová smaženice, houby

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close