nejlepší houbová kuchařka

Šťavnatka pomrazka recept – Křupavé houbové škvarky plné skvělé chuti

806

Šťavnatka pomrazka a šťavnatka modřínová jsou výborné druhy zimních hub, které můžete najít v období po prvních mrazících pod borovicemi a modříny. Jejich chuť vás opravdu překvapí a nadchne. Pojďte si se mnou připravit jednoduché houbové škvarky ze šťavnatek.

Šťavnatky nacházím nejčastěji začátkem roku po svátcích, kdy v posledních letech není sníh a houby se dají dobře najít. Stačí, když člověk vyrazí na procházku do borovicového a modřínového lesa. Pokud nevíte, jak šťavnatky poznat, podívejte se na mé video, kde jsem natočila své prvonálezy jedlé šťavnatky pomrazky a šťavnatky modřínové.

HOUBAŘSKÉ VIDEO: Jak najít a poznat šťavnatku pomrazku a šťavnatku modřínovou

Štavnatka pomrazka a šťavnatka modřínová na topince

Houbové škvarky s křupavým pečivem.
Porce 1
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 13 minut
Celkový čas 18 minut

Ingredience

  • 1 větší hrst šťavnatek (já použila šťavnatku pomrazku a šťavnatku modřínovou)
  • 1 lžíci sádla
  • 1 krajíc chleba
  • dle chuti sůl, pepř, drcený kmín

Instrukce

  • Houby očistěte a překrájejte na půlky nebo je nechte vcelku.
  • V pánvi si rozehřejte lžíci sádla a přidejte houby.
  • Osolte, opepřete a okmínujte dle své chuti.
  • Houby opékejte na mírném plameni cca 10 minut.
  • V polovině opékání přidejte do pánve chléb a opečte ho z obou stran.
  • Šťavnatky servírujte na křupavou topinku.

Video

Poznámka:

Nevíte, jaké houby jsou v lese vhodné ke sběru? Nevíte, co se dá sbírat za houby v určité roční období? Má kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí celoročně houbařit (od jara do zimy) a vařit jednoduché a velmi chutné houbové recepty. 
Chod: chuťovka, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: houbová topinka, šťavnatka modřínová, štavnatka pomrazka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close