nejlepší houbová kuchařka

Houbová ,,slanina” – Jednoduchý recept ze shiitake houbiček

646

Shiitake je velmi oblíbená houba, která nabízí podmanivou umami chuť! Shiitake najdete v každém větším supermarketu, v čínské večerce a lze si je snadno vypěstovat doma. Shiitake houba se hodí do omáček, polévek, směsí a dá se z nich vytvořit křupavá a chutná ozdoba do salátů a polévek. Zkuste tento jednoduchý shiitake recept!

Shiitake houby si velice rychle oblíbíte. Jde o jednu z nejchutnějších hub vůbec! Já je často přidávám k nudlím a rýži. Shiitake jsou výborné i ve vývarech a omáčkách. Strčit je můžete k masu a stejně tak dobře vyniknou jen po boku zeleniny.

TOP 5 – Nejlepší recepty ze Shiitake

Zde máte mé nejoblíbenější recepty s houbou shiitake.

Houby shiitake s nudlemi

Smažená rýže se shiitake

Krémová rýže se shiitake recept

Tortila se shiitake recept

Houbové špecle se shiitake recept

Houbová slanina ze shiitake recept

Křupavé houbové plátky do polévky a salátů.
Porce 2
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 15 minut

Ingredience

  • 1 misku čerstvých shiitake hub
  • 1 lžíci sojové omáčky
  • 1,5 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička chilli koření

Instrukce

  • Houby nakrájejte na tenké plátky.
  • Vložte do zavírací dózy a polijte sojovou omáčkou, olejem a posypte kořením. Dózu zavřete a promíchejte tak, aby se houby rovnoměrně ochutily.
  • Vyskládejte na pečicí papír a dejte do předehřáté trouby péct na 180 stupňů Celsia na cca 8-10 minut. Příliš dlouhé pečení může způsobit zhořknutí hub.
  • Upečené houby by měly být krásně křupavé.
  • Kousky shiitake lze dát do salátů či jako ozdobu krémových polévek. Já spojila shiitake houby s batátovou polévkou.

Video

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub? Má houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí moderní i klasické recepty z hub a zároveň vás naučí sbírat 36 druhů celoročně rostoucích hub. 
Knihu zakoupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka
Kuchyně: česká
Klíčová slova: houba shiitake, shiitake, shiitake recept, shitake

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close