Shiitake je velmi oblíbená houba, která nabízí podmanivou umami chuť! Shiitake najdete v každém větším supermarketu, v čínské večerce a lze si je snadno vypěstovat doma. Shiitake houba se hodí do omáček, polévek, směsí a dá se z nich vytvořit křupavá a chutná ozdoba do salátů a polévek. Zkuste tento jednoduchý shiitake recept!
Shiitake houby si velice rychle oblíbíte. Jde o jednu z nejchutnějších hub vůbec! Já je často přidávám k nudlím a rýži. Shiitake jsou výborné i ve vývarech a omáčkách. Strčit je můžete k masu a stejně tak dobře vyniknou jen po boku zeleniny.
TOP 5 – Nejlepší recepty ze Shiitake
Zde máte mé nejoblíbenější recepty s houbou shiitake.
Krémová rýže se shiitake recept
Houbové špecle se shiitake recept
Houbová slanina ze shiitake recept
Ingredience
- 1 misku čerstvých shiitake hub
- 1 lžíci sojové omáčky
- 1,5 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička chilli koření
Instrukce
- Houby nakrájejte na tenké plátky.
- Vložte do zavírací dózy a polijte sojovou omáčkou, olejem a posypte kořením. Dózu zavřete a promíchejte tak, aby se houby rovnoměrně ochutily.
- Vyskládejte na pečicí papír a dejte do předehřáté trouby péct na 180 stupňů Celsia na cca 8-10 minut. Příliš dlouhé pečení může způsobit zhořknutí hub.
- Upečené houby by měly být krásně křupavé.
- Kousky shiitake lze dát do salátů či jako ozdobu krémových polévek. Já spojila shiitake houby s batátovou polévkou.