Muchomůrka růžovka, známá také pod názvem masák, je jednou z nejoblíbenějších jedlých hub v našich lesích. Připravte si růžovky na másle a pochopíte, proč tomu tak je. Lahodní masáci jsou nejchutnější houby letního lesa. Naučte se se mnou udělat růžovky na másle recept.
Muchomůrka růžovka se vyznačuje růžovohnědým kloboukem a bílou dužninou, která po poranění červená a rýhovaným prstenem na noze. Růžovky jsou ceněné pro svou jemnou chuť a univerzálnost v kuchyni. Připravit z nich můžete mnoho pokrmů, jedním z nejjednodušších a nejchutnějších způsobů je orestovat je na másle s kmínem.
Přečtěte si také: Jak poznat muchomůrku růžovku?
Růžovky na másle s kmínem
Ingredience
- 8 kousků muchomůrky růžovky
- 2 lžíce másla
- dle chuti pažitka, kmín, sůl
Instrukce
- Růžovkám oloupejte kloboučky. Jde to velmi snadno, tahem od kraje ke středu klobouku.
- Oloupané klobouky překrájejte na menší kousky a nohy také.
- Na pánvi rozehřejte lžíci másla a růžovky na něj vyskládejte.
- Masáci nejdříve pustí hodně vody, která se postupně vyvaří. Poté se začnou houby opékat. V ten moment nezapomeňte růžovky okořenit solí a kmínem dle své chuti.
- 3 minuty před dokončením rozhrňte růžovky do stran a na střed pánve dejte máslo a rozkrojenou bagetu, kterou nechte opéct.
- Růžovky na másle podávejte s rozpečenou bagetou, posypané čerstvou pažitkou.