nejlepší houbová kuchařka

Houbové škvarky z bedly – Vynikající bedla vysoká recept

11.5K

Dnes mám pro vás skvělý recept, který ocení každý milovník bedel – houbové škvarky z bedly vysoké. Bedla vysoká je jednou z největších a nejkrásnějších hub, které můžeme v našich lesích najít. Její masitá textura a jemná chuť ji činí ideální pro přípravu škvarků, které jsou lahodnou a zdravější alternativou k tradičním masovým škvarkům.

Tento recept je jednoduchý na přípravu a výsledek je fantastický. Houbové škvarky jsou křupavé, plné chuti a skvěle se hodí jako pochoutka k pivu nebo jako zajímavý doplněk k různým pokrmům. Bedlu vysokou můžete najít v lesích od léta do podzimu, a pokud máte štěstí, můžete si ji nasbírat i v okolí svého domova.

Chcete vědět, jak poznáte bedlu červenající? Podívejte se na video od Šumavské houbičky!

Staňte se zkušeným houbařem, sledujte můj YouTube kanál Šumavská houbička

Pro více informací o tom, jak bedla vysoká vypadá a kde ji najít, navštivte můj YouTube kanál Šumavská houbička, kde sdílím mnoho užitečných tipů a triků pro houbaření.

bedly recepty
Houbová kuchařka Šumavská hubička v kuchyni

A pokud hledáte další inspiraci pro houbové recepty. Nahlédněte do mé kuchařky Šumavská houbička v kuchyni, kde najdete řadu chutných a osvědčených receptů. A nejen to, má kniha vás naučí nejen skvěle vařit z hub, ale také celoročně houbařit.

Připravte si pánev a pusťte se do přípravy houbových škvarků z bedly vysoké! Tento recept vás určitě nadchne svou jednoduchostí a skvělou chutí.

Bedlové škvarky k pivu

Luxusní houbové škvarky hotové ryz dva!
Porce 1
Čas přípravy 2 minut
Čas vaření 13 minut
Celkový čas 15 minut

Ingredience

  • 2 velké klobouky bedly vysoké
  • 1 lžíce sádla
  • 3 plátky bagety
  • 1 stroužek česneku
  • dle chuti sůl, kmín

Instrukce

  • Bedly nakrájejte na větší kousky, tuhé středy vykrojte.
  • V pánvi rozehřejte sádlo a bedly na mě orestujte. Houby nejdříve pustí vodu, tu nechte vyvařit, poté okořeňte solí, kmínem a restujte do zlatavé barvy.
  • Mezitím si rozpečte bagetky a ty ještě teplé potřete česnekem.
  • Houbové škvarky navrstvěte na bagetky a nezapomeňte také na pivo, aby se bedlové škvarky lépe trávily.

Video

Poznámka:

Vynikající houbové recepty najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. Kniha obsahuje také praktické návody, jak celoročně houbařit. 
V kuchařce najdete 107 houbových receptů z 36 druhů hub
Knížku si zakoupíte pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: bedla recept, bedla vysoká, bedla vysoká recept, bedle, recept z bedly

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close