nejlepší houbová kuchařka

Geniální! Houbový steak s krémovým rizotem

782

Houbový steak nadchne nejen vegetariány! Pokud hledáte způsob, jak si dopřát skutečně výjimečný pokrm, houbový steak z hřiba smrkového s krémovým rizotem je přesně to, co vás nadchne. Tento recept spojuje skvělou texturu a chuť hřiba s jemností rizota, a vytváří tak luxusní a přitom jednoduché jídlo. Hřib smrkový je známý svou masitou strukturou a šťavnatou konzistencí, což z něj dělá ideální ingredienci pro náhradu klasického steaku.

Pečlivě opečený hřib získá krásnou zlatavou kůrku a zůstane plný chuti – každé sousto je opravdový zážitek.

Krémové rizoto je dokonalým doplňkem k houbovému steaku. Jemná a hladká konzistence rizota obohacená o máslo a parmazán vytváří kontrast k masité struktuře hřiba a perfektně vyvažuje celý pokrm. Můžete ho připravit jen za pár minut, a přitom získat pokrm, který působí jako z prvotřídní restaurace.

Rizoto s hřibovým steakem je ukázkou toho, jak lze z jednoduchých surovin vytvořit naprosto jedinečnou kombinaci chutí.

Nejlepší hubové recepty vždy při ruce! Unikátní houbová kuchařka od Šumavské houbičky

Pokud chcete objevovat další lahodné recepty s houbami, rozhodně si nenechte ujít mou houbovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni. Najdete v ní 107 chutných a velmi jednoduchých reectů z 36 druhů hub, které vám pomůže knížka najít a poznat, Ponořte se do světa celoročního houbaření. Už žádné kupované houby, jen ty čerstvé z lesa.

hriby-recepty
Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni

Máte chuť na masovou klasiku? Steak s houbovou omáčkou je skvělá volba!

Jak být zkušený houbař? Chce to mít toho správného houbařského průvodce

Šumavská houbička v lese je praktický a přehledný průvodce celoročním houbařením, vytvořený zkušenou certifikovanou houbařkou. Tento unikátní průvodce vás podrobně seznámí se 127 druhy hub, které se nejčastěji vyskytují na Šumavě. Najdete zde houby jedlé, nejedlé, jedovaté i léčivé, s důrazem na jejich správné určení pomocí fotografií typických znaků a srovnávacích snímků podobných druhů.

Průvodce je rozdělen do čtyř kapitol podle ročních období, což vám umožní lépe se orientovat v tom, kdy a kde konkrétní houby hledat. Díky praktickým srovnávacím fotografiím budete schopni bezpečně rozpoznat houby, které mohou být na první pohled zaměnitelné.

šumavská houbička v lese kniha
Šumavská houbička v lese kniha

Tento unikátní koncept houbařského průvodce je na českém knižním trhu zcela ojedinělý a poskytne vám cenné rady i tipy na houbaření po celý rok, ať už jste začátečník nebo pokročilý houbař.

Houbový steak s krémovým rizotem

Vynikající steak, na kterým si pochutná vegetarián i masožravec.
Porce 2
Celkový čas 30 minut

Ingredience

  • 3-4 plátky velkého hřiba smrkového (každý plátek by měl mít alespoň 1 cm na tloušťku)
  • 150 g rýže Arborio (1 porce)
  • 50 ml bílého vína
  • 500 litru hovězího vývaru
  • 1 hrst strouhaného parmazánu
  • 3 lžíce másla
  • 1 menší šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • dle chuti sůl, pepř
  • bylinky tymián

Instrukce

  • Do pánve dejte rozehřát lžíci másla a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Po minutě přisypte rýži a nechte ji také chvilku opékat, dokud se nestane lehce průsvitná.
  • Zalijte vínem a nechte ho vyvařit.
  • Poté začněte rýží zalévat o částech vařícím vývarem. Vždy trochu vývaru, přikryjte pokličkou a nechte vařit. Takto rýži postupně podlévejte a vařte do doby něž bude a skus.
  • Mezitím si připravte houbový steak. Do plátků hřiba nařezejte nožem mřížku. pozor, abyste hřib nepřeřízli celý.
  • Do pánve dejte lžíci másla a na něm prudce orestujte plátky hřiba z obou stran dozlatova.
  • Poté huby podlijte naběračkou vývaru, přidejte snítku tymiánu a nechte pod pokličkou dusit do doby, než se vývar vyvaří. Poté nechte ještě houby znova lehce opéct a dejte je stranou.
  • Do hotového rizota vmíchejte parmazán a lžíci másla a ihned ho podávejte.
  • Na rizoto dejte houbový steak a zakápněte šťávou z pánve. Pokud vám tam žádná nezbyla, můžete do pánve nalít trochu vývaru a promíchat ho s ,,přípečky'', které v pánvi vznikly.
  • Ozdobte tymiánem a podávejte.

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka
Kuchyně: česká
Klíčová slova: hřib recept, hřib smrkový, hřib smrkový recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close