nejlepší houbová kuchařka

Smažené bedly se sýrem a šunkou v trojobalu – Smažené bedle recept

1.5K

Smažené bedly se sýrem a šunkou v trojobalu jsou vynikající volbou pro všechny, kteří chtějí z této houby vytvořit lahodný pokrm plný chuti. Jak zpracovat jedlé bedly pro tento recept? Důkladně je očistěte a oddělte nožičky od klobouků, které pak poslouží jako základ pro plnění. Kombinace šťavnaté šunky, rozteklého sýra a křupavého trojobalu dodá bedlám ještě intenzivnější chuť. Tento recept je jednoduchý, ale přitom velmi efektní – ideální pro rodinné obědy či večeře.

Věděli jste, že ne všechny bedly jsou jedlé? Bedla červenající může citlivým jedincům způsobit žaludeční obtíže.

Pro milovníky klasiky jsou řízky z bedel ve trojobalu tou nejlepší volbou. Pokud přidáte do středu sýr a šunku, vytvoříte plněné smažené bedly, které jsou výtečné nejen samy o sobě, ale i jako příloha k salátům. Smažené bedly se sýrem si uchovávají jemnou texturu a výraznou chuť, která vás překvapí. Pokud nevíte, jak smažit bedly, stačí je obalit ve vajíčku, strouhance a mouce a smažit dozlatova na středně rozpáleném oleji.

TIP! Vyzkoušejte zapečené bedly s mletým masem! Lahůdka!

Bedly jsou výborné nejen smažené, ale i jako základ pro další recepty. Bedly v trojobalu jsou oblíbenou klasikou, zatímco plněné bedly nabízejí prostor pro kreativitu – zkuste třeba šunku, sýr nebo bylinky. Pro pokročilé houbaře je tu bedla vysoká recept, která vám poskytne další inspiraci, jak tuto houbu v kuchyni využít.

Šumavská houbička recepty najdete v houbové kuchařce!

Pro všechny, kteří se chtějí pustit do světa houbaření a houbové kuchyně, je tu má Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni. Tato kuchařka je jedinečná svým konceptem – provede vás světem hub po celý rok a ukáže vám, jak z nich vařit. Kniha je rozdělena do čtyř ročních období a obsahuje 107 receptů z 36 druhů hub. Díky QR kódům můžete nahlédnout do videí, kde se dozvíte více o jednotlivých druzích a jejich přípravě. Každý recept je doplněn detailními fotografiemi a jednoduchými pokyny.

bedly recepty
Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni

Buďte zkušený houbař díky unikátnímu průvodci

Pro ty, kteří začínají s houbařením, je tu i můj houbařský průvodce Šumavská houbička v lese. Tento průvodce vás provede celoročním houbařením a pomůže vám s určením 127 druhů hub. Najdete zde fotky, srovnávací ilustrace a užitečné informace o jedlých, nejedlých i jedovatých houbách, abyste se v lese neztratili.

Smažené bedly se sýrem a šunkou

Vynikající smažený řízek z bedly se sýrema šunkou recept.
Porce 1
Celkový čas 20 minut

Ingredience

  • 1 velký klobouk bedly vysoké
  • 50 ml mléka
  • 50 g strouhanky
  • 50 g hladké mouky
  • 1-2 plátky oblíbeného sýru
  • 1-2 plátky šunky nebo slaniny
  • na smažení slunečnicový olej nebo sádlo či přepuštěné másla
  • koření dle chuti sůl, pepř

Instrukce

  • Bedlu na sucho očistěte a odřízněte ji nohu.
  • Připravte si klasický trojobal. tedy talíř s moukou, talíř s rozšlehaným vejcem, mlékem a kořením a talíř se strouhankou.
  • Na klobouk bedly oložte sýr a šunku (či slaninu). Bedlu v trojobalu obalte. proces obalení zopakujte dvakrát, aby šunka se sýrem na bedle dobře držela.
  • Mezitím si rozpalte olej na smažení řízku z bedel. Bedlu usmažte z obou stran do zlatova.
  • Smaženou bedlu se sýrem podávejte s tatarkou a opečenými brambory.

Video

Poznámka:

Naučím vás houby sbírat od jara do zimy a poradím, jak je chutně a jednoduše vařit. Stačí, když si pořídíte dvě mé knihy! 
Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni je bestsellerem, kterého se už prodalo tisíce kusů! 
Houbařský průvodce Šumavská houbička v lese je na českém knižním trhu naprosto  unikátní! 
Knihy od Šumavské houbičky koupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: bedla recept, bedla vysoká, plněné bedly, řízek z bedly, smažené bedly

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close