Kdo říká, že těstoviny s hlívou nemohou být výjimečné? Tento recept na špagety s hlívou je důkazem, že i jednoduchá kombinace surovin může přinést mimořádný gurmánský zážitek. Hlíva ústřičná recept, s její jemnou chutí a příjemnou strukturou, vynikne v každém soustu. Společně s cibulí a krémovým sýrem Lučina vytvoří delikátní krémovou omáčku, která se dokonale hodí k těstovinám.
Pokud hledáte něco rychlého, snadného a přitom výtečného, krémová omáčka z hlívy vás nezklame.
Těstoviny s hlívou ústřičnou si zamilujete!
Tento recept je skvělou inspirací, jak využít hlívu různými způsoby – ať už jako základ pro omáčku z hlívy na těstoviny, nebo při přípravě těstovin s hlívou a smetanou či dokonce zapečených těstovin s hlívou ústřičnou.
Tip! Hlíva ústřičná se výborně kombinuje i s nivou, kterou můžete v receptu nahradit Lučinu pro výraznější chuť. Stačí přidat trochu bylinek a během pár minut máte na stole voňavé a hřejivé jídlo.
Vyzkoušejte také! Houbové bramboráky s hlívou ústřičnou
Knihy od Šumavské houbičky vás naučí houby sbírat celý rok a vařit z nich skvělé recepty
Pokud rádi objevujete nové recepty s hlívou, doporučuji Šumavskou houbičku v kuchyni, mou houbovou kuchařku se 127 recepty z 36 druhů hub. Kniha vás provede od polévek, přes hlavní jídla, až po netradiční delikatesy. Navíc se dozvíte, jak houby sbírat po celý rok.
Pro začínající houbaře je tu průvodce Šumavská houbička v lese, který obsahuje podrobné popisy 127 druhů hub, detailní fotografie, tipy na nejlepší období sběru i QR kódy odkazující na houbařská videa. Naučíte se bezpečně poznávat houby, zjistíte, kde a kdy je hledat, a také jak je zpracovat.
Oficiální e-shop Šumavské houbičky: Obě knihy jsou k zakoupení na www.sumavskahoubicka.cz
Vyzkoušejte tento recept na špagety s hlívou a dejte těstovinám nový rozměr!
Jednoduché těstoviny s hlívou
Ingredience
- 6-7 kloboučků hlívy ústřičné
- 2 porce špaget
- 2 stroužky česneku
- 1/2 balení krémového sýru (Lučina, Palouček apod.)
- 2 lžíce másla
- 1 snítka tymiánu
- trochu vody
- dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín
Instrukce
- Hlívu si očistěte a natrhejte na tenké proužky. Cibuli nakrájejte na plátky.
- Do pánve dejte lžíci másla a něm nechte minutu opéct cibuli.
- Přidejte delší másla a hlívu ústřičnou. Nechte opékat do zlatova.
- Mezitím si dejte vařit špagety podle návodu do osolené vody.
- K hlívě a cibuli dejte utřený česnek, tymián, sůl, pepř.
- Zalijte trochou vody a nechte dusit asi 10 minut pod pokličkou. V případě potřeby dolijte vodu.
- Do pánve dejte Lučinu, uvařené těstoviny a také cca jednu naběračku vody z těstovin.
- Vše promáchejte a ihned podávejte.