nejlepší houbová kuchařka

Houbové ragú s shiitake a vepřovou panenkou

40

Houbové ragú s vepřovým masem a shiitake je pokrm, který spojuje tradiční chutě s výrazným houbovým aroma. Kombinace šťavnatého vepřového masa a jemné, lehce kouřové chuti hub shiitake vytváří dokonalou harmonii, která zahřeje a zasytí. Tento shiitake recept je ideální volbou pro podzimní a zimní dny, kdy toužíte po něčem vydatném a voňavém.

Houby shiitake dodávají ragú nejen nezaměnitelnou chuť, ale také řadu zdravotních benefitů. Obsahují beta-glukany, antioxidanty a další bioaktivní látky, které podporují imunitu a vitalitu. Navíc jejich masitá textura skvěle doplňuje vepřové maso a dodává pokrmu hutnost a bohatost.

Nejlepší houbové ragú je velmi snadné a zvládne ho každý!

Příprava houbového ragú není složitá a zvládne ji každý. Díky použití základních surovin, jako je cibule, česnek, smetana a bylinky, vznikne jídlo, které je chutné a přitom nevyžaduje dlouhou přípravu. Ragú lze podávat s různými přílohami – výborně se hodí těstoviny, knedlíky, rýže nebo čerstvé pečivo.

Použít lze sušené i čerstvé shiitake houby

Tento shiitake recept je také skvělou příležitostí, jak využít čerstvé nebo sušené houby shiitake. Pokud sáhnete po sušených, nezapomeňte je předem namočit, aby se krásně rehydratovaly a uvolnily své intenzivní aroma. Vodu nevylévejte, ale použijte ji do houbového ragú.

Ochutnejte! Smažená rýže se shiitake

Pokud si nejste jisti přípravou a zpracováním hub doma, pak si pořiďte mou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni. Tato knížka vás naučí nejen 107 receptů z 36 druhů hub, ale také vás naučí celoročně houbařit. Kniha mán nespočet skvělých recenzí, které si můžete pročíst na www.sumavskahoubicka.cz

Ľuboš Hrnčiar píše: ,,Recepty vyzerajú veľmi vábivo a prakticky. V jednoduchosti je chuť hríbov. Spôsob zostavenia kuchárky je tiež veľmi dobrý – konkrétny hríb, jeho popis a následne k nemu recepty. Teším sa na varenie . ”

shiitake recepty
Bestseller mezi houbovými kuchařkami! Šumavská houbička v kuchyni vás naučí 107 receptů z 36 druhů hub. ke koupi na www.sumavskahoubicka.cz

Připravte si houbové ragú s vepřovým masem a shiitake a dopřejte si pokrm, který spojuje skvělou chuť, jednoduchost a výživové hodnoty v jednom talíři!

Houbové ragú se shiitake

Lahodný a velmi chutný recept s vepřovou panenkou a houbou shiitake.
Porce 1
Celkový čas 27 minut

Ingredience

  • 150 g hub shiitake
  • 100 g vepřové panenky nakrájené na tenké plátky
  • 1 červenou cibuli
  • 100 ml smetany
  • 100 ml (hovězího) vývaru
  • dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín
  • na posypání sezamová semínka, čerstvou petrželku

Instrukce

  • V pánvi rozehřejte máslo a olej. Přidejte vepřovou panenku a nechte minutu opékat.
    Houbové ragú recept
  • Přidejte na čtvrtky nakrájené shiitake a na větší kousky nakrájené šalotky a cibuli. Osolte, opepřete a přidejte kmín. Poté nechte opékat do lehce zlatava.
  • Zalijte smetanou a vývarem a nechte pozvolna vařit, dokud ragú nezhoustne do požadované konzistence.
  • Do hotového houbového ragú přimíchejte najemno nasekanou petrželku.
  • Houbové ragú podávejte s rýží nebo s těstovinami.

Video

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Chod: oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: houba shiitake, shiitake, shiitake recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close