nejlepší houbová kuchařka

Houbová smaženice s hlívou – Hlíva růžová recept

34

Hlíva růžová recept – Vyzkoušejte jednoduchou a přesto vynikající houbovou smaženici. Lahodná kombinace hlívy růžové, vejce a křupavé topinky. Pokud máte rádi jednoduché recepty, pak je tento s hlívou růžovou právě pro vás.

Hlíva růžová je fascinující houba, která si získává stále větší popularitu nejen mezi domácími pěstiteli, ale i v kulinářském světě. Její sytě růžová barva z ní dělá jednu z nejkrásnějších hub, kterou si můžete vypěstovat přímo doma. Kromě estetického dojmu nabízí také skvělou chuť, která vynikne zejména v jednoduchých, ale chutných pokrmech, jako je třeba tradiční houbová smaženice.

Vypěstujte si hlívu růžovou s Šumavskou houbičkou

Pěstování hlívy růžové je velmi snadné a zvládne ho i začátečník. Stačí zajistit vyšší teplotu a dostatečnou vlhkost, aby se houba mohla správně vyvíjet. Již po dvou týdnech od založení substrátu můžete očekávat první sklizeň. Díky své nenáročnosti a rychlému růstu je ideální volbou pro ty, kdo chtějí mít čerstvé houby po celý rok.

hlíva růžová pěstování
Hlíva růžová a výsledek jejího jednoduchého pěstování. Celé video na YouTube Šumavská houbička.

Hlíva růžová recept! Jedním z největších lákadel hlívy růžové je její chuť a vůně. Při smažení se krásně rozvoní a díky své konzistenci a výraznému aroma připomíná slaninu. Proto si ji oblíbili i vegetariáni, kteří hledají rostlinnou alternativu s výraznou chutí. Masitá struktura houby se skvěle hodí do nejrůznějších pokrmů, ale nejvíce vynikne právě ve smaženici s vejci a křupavou topinkou.

Jak si růžově zbarvenou hlívu uvařit? Inspirujte se v mé kuchařce

Pokud vám houbová smaženice zachutná, určitě vyzkoušejte i další recepty s hlívou růžovou. Výborně se hodí do krémových omáček, těstovin nebo stir-fry pokrmů. Můžete ji také přidat do polévek, zapékaných jídel či připravit marinovanou jako delikatesu k pečivu. Možností je nespočet a tato jedinečná houba vás svou chutí vždy příjemně překvapí.

Houbová kuchařka
Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni ke koupi na www.sumavskahoubicka.cz

Vyzkoušejte hlíva růžová recept! Vepřová roláda z panenky plněná nádivkou z hlívy růžové.

Vyzkoušejte tedy tuto jednoduchou a lahodnou smaženici z hlívy růžové. Spojení hub, vajec a křupavého pečiva vás jistě nadchne a možná se i rozhodnete pustit se do jejího domácího pěstování. Tak hurá do kuchyně!

Houbová smaženice s hlívou růžovou

Lahodné spojení hlívy růžové, vajec a křupavé topinky.
Porce 1
Celkový čas 20 minut

Ingredience

  • 100 g hlívy růžové
  • 1 malá cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 krajíc chleba
  • 3 lžíce másla
  • 40 ml vody
  • dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín
  • na ozdobení bylinky petržel nebo pažitku

Instrukce

  • Do pánve dejte rozehřát 2 lžíce másla a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli.
    čerstvá hlíva růžová
  • Hlívu růžovou nakrájejte na malé kousky a přidejte k cibuli. Osolte, opepřete a přidejte drcený kmín dle chuti. Opékejte 5 minut.
  • Přilijte trochu vody a nechte pod pokličkou dusit dalších 5 minut.
  • Hlívu odhrňte na okraj pánve a na volný prostor dejte lžíci másla a opečte na něm chleba z obou stran do lehce zlatava. Nezapomeňte občas promíchat i hlívu.
  • Topinku dejte stranou na talíř a k houbám vlijte rozšlehané vejce. Míchejte dokud vaječná směs neztuhne a poté dejte stranou.
  • Houbovou smaženici navrstvěte na topinku a posypte sekanou petrželkou.

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka, houbová topinka
Kuchyně: česká
Klíčová slova: hlíva růžová, hlíva růžová recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close