Dost často se dostávám do kuchyně pod tlakem uvařit něco rychlého a přitom dobrého. V takovém případě sahám po své další osvědčené klasice, omáčce ze sušených hříbků smrkových. Ukáži vám, jak toto skvělé jídlo z hub uvařit!
Neznám žádného houbaře, který by ve své špajzce neměl alespoň jednu sklenici nasušených hříbků. Pokud i vám ještě nějaké letní zásoby sušených praváků zůstaly, máte skvělý základ pro super rychlé a super dobré jídlo.
Noky, gnocchi jsou pro mě další triumf pro rychlé vaření. Samozřejmě, že domácí jsou domácí, ale to už bych ztrácela nikoliv cenné minuty, ale minimálně celou hodinu, a tak, dnes to bude s noky kupovanými. Doufám, že vás to nijak neuráží, pokud vám to přes váš zmlsaný jazýček nejde, můžete se bez okolků pustit do výroby domácích a pak už opět postupovat v mém receptu.
Houbové noky se smetanovou omáčkou ze sušených hřibů
Ingredience
- 1 větší hrst sušených hřibů smrkových
- 1 balení noků
- 1 ks vysokoprocentní smetany (18 – 30%)
- 1 hrst strouhaného parmezánu
- bylinky nasekaná petrželka
- koření sůl
Instrukce
- Připravte si všechny ingredience.
- Nejdříve ze všeho si v mixéru rozemelte sušené hřiby na jemný prášek.
- V do hlubší pánve nalijte smetanu a přisypte houbový prášek. Promíchejte a nechte asi tři minutky vařit.
- Dejte si vařit vodu na uvaření noků. Noky vařte dle návodu, většinou po dvou minutách varu vyplavou nahoru, což značí jejich uvaření.
- Do omáčky přidejte nastrouhaný parmazán. Část si ale nechte na posypání noků na talíři.
- Uvařené noky slijte a vyklopte do zhoustlé smetanové omáčky. Promíchejte, aby se každý kousek v omáčce celý obalil.
- Ihned servírujte posypané zbylým parmezánem a nasekanou petrželkou.