nejlepší houbová kuchařka

Bleskové houbové noky s krémovou omáčkou z hřibů smrkových

3.8K
SPECIALITA

Nejrychlejší houbová omáčka z pravých hřibů s noky! Už nebudete vařit jinak!

Dost často se dostávám do kuchyně pod tlakem uvařit něco rychlého a přitom dobrého. V takovém případě sahám po své další osvědčené klasice, omáčce ze sušených hříbků smrkových. Ukáži vám, jak toto skvělé jídlo z hub uvařit!

Neznám žádného houbaře, který by ve své špajzce neměl alespoň jednu sklenici nasušených hříbků. Pokud i vám ještě nějaké letní zásoby sušených praváků zůstaly, máte skvělý základ pro super rychlé a super dobré jídlo.

Noky, gnocchi jsou pro mě další triumf pro rychlé vaření. Samozřejmě, že domácí jsou domácí, ale to už bych ztrácela nikoliv cenné minuty, ale minimálně celou hodinu, a tak, dnes to bude s noky kupovanými. Doufám, že vás to nijak neuráží, pokud vám to přes váš zmlsaný jazýček nejde, můžete se bez okolků pustit do výroby domácích a pak už opět postupovat v mém receptu.

Houbové noky se smetanovou omáčkou ze sušených hřibů

Nejsnazší krémová omáčka v celém houbovém světě vaření! Naučte se jí vařit a budete ji vařit už napořád.
Porce 2
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 5 minut
Celkový čas 10 minut

Ingredience

  • 1 větší hrst sušených hřibů smrkových
  • 1 balení noků
  • 1 ks vysokoprocentní smetany (18 – 30%)
  • 1 hrst strouhaného parmezánu
  • bylinky nasekaná petrželka
  • koření sůl

Instrukce

  • Připravte si všechny ingredience.
  • Nejdříve ze všeho si v mixéru rozemelte sušené hřiby na jemný prášek.
  • V do hlubší pánve nalijte smetanu a přisypte houbový prášek. Promíchejte a nechte asi tři minutky vařit.
  • Dejte si vařit vodu na uvaření noků. Noky vařte dle návodu, většinou po dvou minutách varu vyplavou nahoru, což značí jejich uvaření.
  • Do omáčky přidejte nastrouhaný parmazán. Část si ale nechte na posypání noků na talíři.
  • Uvařené noky slijte a vyklopte do zhoustlé smetanové omáčky. Promíchejte, aby se každý kousek v omáčce celý obalil.
  • Ihned servírujte posypané zbylým parmezánem a nasekanou petrželkou.

Video

Chod: hlavní jídlo, oběd, večeře
Kuchyně: italská
Klíčová slova: houbová omáčka, hřib recept, hřib smrkový, hřib smrkový recept, hřiby, omáčka
Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close