nejlepší houbová kuchařka

Nejlepší bramboračka s houbami recept, který si zamilujete!

87

Bramboračka s houbami recept je jedním z nejtradičnějších českých jídel, které si každý zamiluje pro jeho bohatou chuť a jednoduchou přípravu. Tato polévka je ideální pro chladné dny, kdy chcete něco sytého a zároveň výživného. V tomto receptu jsou použity ty nejlepší houby, které les nabízí – pravé hřiby smrkové, které polévce dodají klasickou houbovou chuť, a holubinka mandlová, považovaná za jednu z nejlahodnějších holubinek vůbec, která polévku krásně zjemní a dodá jí jedinečný lehce oříškový nádech.

Poctivá bramboračka je základ české kuchyně!

Těžko najdete polévku, která by byla voňavější, poctivější a více spojená s českou kuchyní než bramboračka s houbami. Její chuť mě vrací do dětství, kdy mi babička připravovala tuto jednoduchou, ale přesto chutnou polévku s hubami. Pokud však chcete tento klasický recept povýšit na novou úroveň, můj recept je tou správnou volbou! Houby, jako jsou pravé hřiby smrkové a jemné holubinky, dodají polévce nezaměnitelnou vůni a chuť, která připomíná podzimní procházky v lese.

Houby přidávají nejen bohatší chuť, ale i texturu, díky které je polévka sytější a zajímavější. Kombinace jednoduchosti brambor a komplexnosti lesních hub vytváří skutečně harmonický pokrm, který vás nejen zasytí, ale také zahřeje. Každá lžíce mé houbové bramboračky vás přenese do klidných lesů a přidává pocit pohody a spokojenosti.

Vyzkoušejte také: Jarní penízovka sametonohá v hřejivé polévce – Jarní bramboračka s houbami

Jak být zkušený houbař? Šumavská houbička vás naučí sbírat nejen hřiby

Pokud se chcete zlepšit v poznávání hub a získat cenné tipy, jak na ně v terénu, sledujte můj YouTube kanál Šumavská houbička, kde se zábavnou formou naučíte houby v lese najít, poznat a odlišit od ostatních podobných hub.

Pozn.: Šumavská houbička je certifikovaná houbařka, která se věnuje celoročnímu houbaření a je autorkou dvou úspěšných knih o houbách – houbové kuchařky a houbového průvodce pro začínající houbaře Šumavská houbička v lese.

Pokud hledáte inspiraci na další houbové recepty, nenechte si ujít mou unikátní houbovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni. Najdete v ní 107 receptů ze 36 druhů hub rozdělených podle ročních období, které vám umožní vařit z čerstvých hub po celý rok. Knihu zakoupíte na www.sumavskahoubicka.cz

Bramboračka s houbami recept

Vynikající houbová bramboračka, která je velmi jednoduchá a zároveň velice hcutná!
Porce 4
Celkový čas 30 minut

Ingredience

  • 3 hrsti nakrájených lesních hub (já použila hřib smrkový a holubinku mandlovou)
  • 5 středně velkých brambor
  • 2 hrsti mražené polévkové zeleniny (já preferuji jemně krájenou)
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 700 ml hovězího vývaru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 menší cibuli
  • 2 lžíce másla
  • koření dle chuti sůl, pepř, drcený kmín, bobkový list, nové koření
  • bylinky dle chuti pažitka, oregano, majoránka

Instrukce

  • Do hrnce si dejte rozehřát máslo a přidejte najemno nakrájenou cibuli. Restujte asi minutu a poté přisypte hladkou mouku a promíchejte, aby vznikla jíška. Tu opékejte za občasného promíchání opět minutu.
  • Jíšku za stálého míchání zalijte vývarem a poté přidejte na kostičky nakrájené houby, zeleninu, všechno koření, na kostky nakrájené brambory, na hrubo nakrájený česnek, majoránku, oregano a nové koření a bobkový list.
  • Vařte do změknutí brambor.
  • Poté vyndejte nové koření, bobkový list a snítky bylinek.
  • Servírujte posypané nasekanou pažitkou a s čerstvým chlebem.

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Chod: oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: bramboračka s houbami, holubinka mandlová, holubinka mandlová recept, holubinky, hřiby, hřiby recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close