nejlepší houbová kuchařka

Cordyceps recept – Výborná polévka s cordycepsem

14

Tato teplá a výživná polévka s cordycepsem je lahodná, zdravá a rychle hotová. Vyzkoušejte polévku z léčivé houby cordyceps a poznejte nové houbové chutě. Spojení vývaru, vajíček a léčivé houby si rychle oblíbíte!

Kuřecí nebo hovězí vývar jako základ doplní voda z namáčených hub. Cordyceps se pak pomalu vaří, aby uvolnil svou jedinečnou a konzistenci chuť. Polévka s cordycepsem je na závěr dochucena čerstvou petrželkou. Vypadá to jednoduše a také že je!

Objevte! Cordyceps léčivé účinky

Co je cordyceps? Léčivá houba se užívá v kapslích nebo tinkturách

Cordyceps je jedinečná léčivá houba, která se po staletí využívá v tradiční čínské medicíně pro své posilující a regenerační účinky. Existuje několik druhů cordycepsu, přičemž nejznámější jsou cordyceps sinensis a cordyceps militaris, které obsahují bioaktivní látky podporující imunitní systém, fyzickou výdrž a zdraví dýchací i kardiovaskulární soustavy.

cordyceps tinktura
Vysoce kvalitní tinktura cordyceps Šumavská houbička.

Cordyceps se nejčastěji užívá ve formě kapslí nebo tinktur, které umožňují snadné dávkování a maximální vstřebatelnost účinných složek. Kapsle obsahují práškový extrakt z houby a jsou ideální pro každodenní doplnění energie a vitality. Cordyceps tinktura umožňuje lepší využití účinných látek, protože se léčivé látky do těla vstřebávají už v ústech.

Díky těmto formám užívání je cordyceps snadno dostupný a lze jej pohodlně zařadit do běžné stravy jako přírodní podpora celkového zdraví a vitality.

cordyceps léčivé účinky
Cordyceps má výjimečné léčivé účinky. Ke koupi na www.sumavskahoubicka.cz

Cordyceps recept – Hřejivá a zdravá polévka s cordycepsem je hned hotová!

Cordyceps dodává polévce jemnou, mírně oříškovou a nasládlou chuť s lehkým zemitým podtónem. Jeho chuť není tak intenzivní jako u jiných hub, ale přesto polévce dodává hlubší aroma a příjemnou strukturu. Při vaření se cordyceps jemně nasákne vývarem, čímž se stává šťavnatějším a měkčím, ale stále si zachovává mírnou křupavost. Skvěle se kombinuje s kuřecím nebo zeleninovým vývarem, kurkumou, zázvorem a sezamovým olejem, které podtrhují jeho přirozeně lahodnou chuť. Polévka s cordycepsem je nejen chutná, ale také vyživující a ideální pro posílení organismu.

Výborná a léčivá houbová polévka s cordycepsem

Silný vývar s léčivou houbou cordyceps.
Porce 2
Celkový čas 18 minut

Ingredience

  • 1 hrst sušeného cordycepsu
  • 500 ml vývaru (kuřecí nebo hovězí)
  • 100 ml vody z namáčných hub
  • 1/2 bílé cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 velká hrst nasekané petrželky
  • 1 menší lžíce másla
  • dle chuti sůl, pepř

Instrukce

  • Sušený cordyceps namočte do vody, alespoň hodinu předem, ideálně přes noc.
    cordyceps recept polévka
  • Do hrnce dejte rozehřát máslo a na něj dejte orestovat najemno nakrájenou cibuli.
  • Po asi 1 minutě přidejte slitý cordyceps a opékejte další minutu. Vodu z hub nevylévejte.
  • Přidejte najemno utřený česnek a nechte zase chvilku restovat.
  • Zalijte vývarem, vodou z hub a pokud nebyl vývar ochucený, pak osolte a opepřete dle své chuti.
  • Polévku vařte pozvolna asi 15 minut.
  • Na závěr přidejte rozšlehané vejce a nasekanou petržel. Vařte 1 minutu.
  • Polévku s cordycepsem podávejte s čerstvým pečivem nebo chlebovými krutony.

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Chod: oběd, večeře
Kuchyně: asijská
Klíčová slova: cordyceps, cordyceps recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close