Tato teplá a výživná polévka s cordycepsem je lahodná, zdravá a rychle hotová. Vyzkoušejte polévku z léčivé houby cordyceps a poznejte nové houbové chutě. Spojení vývaru, vajíček a léčivé houby si rychle oblíbíte!
Kuřecí nebo hovězí vývar jako základ doplní voda z namáčených hub. Cordyceps se pak pomalu vaří, aby uvolnil svou jedinečnou a konzistenci chuť. Polévka s cordycepsem je na závěr dochucena čerstvou petrželkou. Vypadá to jednoduše a také že je!
Objevte! Cordyceps léčivé účinky
Co je cordyceps? Léčivá houba se užívá v kapslích nebo tinkturách
Cordyceps je jedinečná léčivá houba, která se po staletí využívá v tradiční čínské medicíně pro své posilující a regenerační účinky. Existuje několik druhů cordycepsu, přičemž nejznámější jsou cordyceps sinensis a cordyceps militaris, které obsahují bioaktivní látky podporující imunitní systém, fyzickou výdrž a zdraví dýchací i kardiovaskulární soustavy.
Cordyceps se nejčastěji užívá ve formě kapslí nebo tinktur, které umožňují snadné dávkování a maximální vstřebatelnost účinných složek. Kapsle obsahují práškový extrakt z houby a jsou ideální pro každodenní doplnění energie a vitality. Cordyceps tinktura umožňuje lepší využití účinných látek, protože se léčivé látky do těla vstřebávají už v ústech.
Díky těmto formám užívání je cordyceps snadno dostupný a lze jej pohodlně zařadit do běžné stravy jako přírodní podpora celkového zdraví a vitality.
Cordyceps recept – Hřejivá a zdravá polévka s cordycepsem je hned hotová!
Cordyceps dodává polévce jemnou, mírně oříškovou a nasládlou chuť s lehkým zemitým podtónem. Jeho chuť není tak intenzivní jako u jiných hub, ale přesto polévce dodává hlubší aroma a příjemnou strukturu. Při vaření se cordyceps jemně nasákne vývarem, čímž se stává šťavnatějším a měkčím, ale stále si zachovává mírnou křupavost. Skvěle se kombinuje s kuřecím nebo zeleninovým vývarem, kurkumou, zázvorem a sezamovým olejem, které podtrhují jeho přirozeně lahodnou chuť. Polévka s cordycepsem je nejen chutná, ale také vyživující a ideální pro posílení organismu.
Výborná a léčivá houbová polévka s cordycepsem
Ingredience
- 1 hrst sušeného cordycepsu
- 500 ml vývaru (kuřecí nebo hovězí)
- 100 ml vody z namáčných hub
- 1/2 bílé cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 velká hrst nasekané petrželky
- 1 menší lžíce másla
- dle chuti sůl, pepř
Instrukce
- Sušený cordyceps namočte do vody, alespoň hodinu předem, ideálně přes noc.
- Do hrnce dejte rozehřát máslo a na něj dejte orestovat najemno nakrájenou cibuli.
- Po asi 1 minutě přidejte slitý cordyceps a opékejte další minutu. Vodu z hub nevylévejte.
- Přidejte najemno utřený česnek a nechte zase chvilku restovat.
- Zalijte vývarem, vodou z hub a pokud nebyl vývar ochucený, pak osolte a opepřete dle své chuti.
- Polévku vařte pozvolna asi 15 minut.
- Na závěr přidejte rozšlehané vejce a nasekanou petržel. Vařte 1 minutu.
- Polévku s cordycepsem podávejte s čerstvým pečivem nebo chlebovými krutony.