Hřib smrkový patří mezi nejoblíbenější houbu u nás. Je to chuťově všestranná surovina, která se skvěle hodí do omáček, polévek, do směsí nebo jen na topinku. A není jediný důvod, proč si pravý hřib neuvařit spolu s těstovinami. Stačí vám jen několik surovin a geniální jídlo máte do několika minut na stole.
Najít koš praváků je pro každého houbaře splněný sen. Když si dosyta užijte hřibů na řízky, do omáčky i smaženice, přichází řada na další jednoduché houbové jídlo – hřiby s těstovinami, bylinkou a sýrem. Pouhých 5 ingrediencí vám stačí ke kuchyňskému kouzlení.
Tip! Zbylo vám pár kousků čerstvých hříbků? Šup s nimi do houbové směsi a na topinku.
Dokonalé Tagliatelle s hříbky
Ingredience
- 1 hrst Hřiba smrkového
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce hladkolisté petrželky nasekané na jemno
- 1 porci těstovin Tagliatelle
- 1 hrst Parmazánu nastrouhaného
- dle chuti sůl, pepř
Instrukce
- Hříbky očistěte, nakrájejte na tenké plátky/kousky.
- Rozehřejte si pánev a na ní lžíce vepřového sádla.
- Přidejte nakrájené houby a spolu s částí petržele restujte na středním plameni do měkka. Více jak 10 minut houby potřebovat nebudou. Nezapomeňte osolit a opepřit.
- Mezitím si uvařte Tagliatelle dle návodu.
- Těstoviny sceďte, trochu vody z vaření si v hrnci nechte.
- Těstoviny přidejte do pánve. Posypte strouhaným sýrem. Přilijte i trochu zbylé vody z těstovin. Promíchejte a ihned servírujte.
- Na talíře lehce pokapejte olivovým olejem a posypte petrželkou.