nejlepší houbová kuchařka

Domácí houbový burger – Jednoduše nebe!

1K

Receptů na burgery je opravdu hodně a je mi jasné, že každý už nějaký ten oblíbený má. Na druhou stranu, já vám dnes ukážu, jak si z několika ingrediencí udělat velmi jednoduchý houbový burger, který vás dostane do toho vytouženého gurmánského nebe!

Tip! Z lišek se dá udělat i skvělý houbový salát!

Věděli jste, že: Liška obecná není jediná jedlá liška. Sbírat můžete i lišku nálevkovitou, která je jemnější a rovněž velmi hojná houba. Naučte se ji se mnou sbírat. Vše o jedlých a méně známých houbách najdete v mých videích na youtube Šumavská houbička.

Houbový burger s hovězím a liškami

Dokonalý burger s houbami!
Porce 1
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 15 minut

Ingredience

  • 1 větší hrst lišky obecné
  • 150 gramů mletého hovězího masa (já použila svíčkovou)
  • 1 ks housky
  • 3 plátky ze salátu Little gem
  • 1 lžíce majonézy
  • 1/2 malé červené cibule
  • 1 lžička barbecue omáčky
  • 1 lžička hořčice
  • 1 větší lžička másla
  • dle potřeby olivový olej
  • dle chuti rozmarýn, sůl, pepř

Instrukce

  • Lišky umyjte, usušte a překrojte na poloviny nebo nakrájejte na plátky.
  • V pánvi rozehřejte máslo a přidejte lišky. Krátce je orestujte a poté okořeňte solí, pepřem, přihoďte menší snítku rozmarýnu.
  • Přiklopte a nechte pomalu vydusit vodu z hub a poté houby orestujte do lehce zlatavé barvy. Poté dejte lišky do misky stranou (ideálně je přiklopte, aby nevystydly).
  • Mleté maso dejte do mísy a přidejte na jemno nasekaný rozmarýn, sůl, pepř.
  • Promíchejte a vytvarujte placku.
  • Rozpalte si pánev a na troše oleje začněte opékat maso. První stranu 3-4 minuty a druhou asi 1 minutu. Záleží, jak moc chcete mít maso propečené.
  • Mezitím si na druhé pánvi rozpalte trochu oleje a krátce na něm opečte rozkrojenou housku.
  • Během pečení masa si vytvořte rychlou ochucenou majonézu smícháním majonézy, hořčice, barbeque omáčky a nadrobno nakrájené cibule.
  • Opečenou spodní půlku housky natřete majonézou, předejte listy salátu, maso, opečené lišky a opět namazanou půlku housky. Servírujte s hranolky.

Video

Poznámka:

Chcete se naučit sbírat nové druhy hub? Má nová houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí sbírat celoročně rostoucí houby a vařit z nich jednoduché a velmi chutné pokrmy. 
 
Houbovou kuchařku zakoupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: hlavní chod, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: liška obecná, liška obecná recept, liška recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close