Vyzkoušejte jednoduchý hlíva ústřičná recept na topince. Hlíva na pánvi je jednoduchá a ve spojení s vejcem a slaninou vás dostane do gurmánského nebe! Pokud nemáte příliš času a chcete si rychle pochutnat tento recept z hlívy je pro vás ideální!
Hlíva ústřičná je velmi zdravá a chutná houba, kterou si do svého nejen zimního jídelníčku rádi zařadíte. Díky její jemné houbové chuti se hodí do mnoha pokrmů. Já jsem ovšem dala přednost klasice a jednoduchosti. Vznikly houbové topinky s hlívou, které vypadají, ale hlavně chutnají, naprosto luxusně.
Dobrý hlíva ústřičná recept? Sázka na jistotu, to je pro mě spojení hlívy, vejce a slaniny. Tyto suroviny se mají opravdu rády a fungují nejen na topinkách, ale v podstatě v každém druhém houbovém receptu.
Ochutnejte také! Houbové bramboráky s hlívou ústřičnou
Nejlepší recepty z hlívy na jednom místě, v jedné kuchařce
Jedinečná houbová kuchařka Šumavská hubička v kuchyni, která vás svým konceptem nadchne! Na jejích stránkách se setkáte se známými i méně obvyklými druhy hub a objevíte, že houbařit a vařit z čerstvých hub lze po celý rok. Kniha je rozdělena do čtyř ročních období a nabízí 107 receptů připravených z 36 různých druhů hub.
Bestsellerová kniha vás provede procesem sběru, poznávání i zpracování hub. Díky QR kódům si můžete houby snadno prohlédnout i ve videích na YouTube kanálu Šumavská houbička. Každá houba je detailně vyfotografována, a ke každé jsou uvedeny jednoduché a chutné recepty, které zpestří váš jídelníček.
Musíte vidět! Jak poznat hlívu ústříčnou
Hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) roste ve volné přírodě, ale je k dostání i v každém větším obchodě. Pokud se vám nedaří hlívu najít, není to nic proti ničemu si jít balíček této houby koupit, ale samozřejmě tomu trošku schází ta houbařská radost. Chuťově jsou hlívy podobné, a co se týká prospěšných látek, řekla bych, že ta z přírody na tom bude asi o něco lépe.
Vyzkoušejte také! Hlíva ústřičná recept – Omáčka z hlívy, která vás okouzlí!
Hlíva ústřičná recept na pánvi je za chvilku hotový!
Hlíva ústřičná na pánvi je skvělým tipem na rychlé a zdravé jídlo, které máte za chvilku hotové! Tato lahodná houba se výborně hodí na přípravu rychlých jídel, protože během několika minut změkne a krásně se propeče. Stačí hlívu nakrájet na proužky, orestovat ji na pánvi s trochou oleje nebo másla, přidat sůl, pepř a bylinky podle chuti. Chcete-li pokrm obohatit, přidejte i plátky česneku nebo cibuli, které chuť ještě zvýrazní.
Hlíva ústřičná je nejen chutná, ale také zdravá houba – plná vlákniny, bílkovin a vitamínů, takže tato jednoduchá úprava přináší nejen kulinářský zážitek, ale i prospěšné látky pro vaše tělo.
Dokonalé topinky s hlívou ústřičnou, slaninou a vejcem
Ingredience
- 2 hrsti hlívy ústřičné
- 2-3 plátky slaniny
- 1/4 ks pórku
- 2 ks vejce
- 2 krajíce bagetky nebo jiného pečiva
- 1 lžička másla
- 1 stroužek česneku
- koření sůl, pepř, kmín, chilli vločky dle chuti
Instrukce
- Připravte si všechny ingredience.
- Na rozpálené pánvi nechte nasucho vypražit plátky slaniny. Osmaženou slaninu dejte stranou.
- Mezitím si nakrájejte pórek, natrhejte hlívu na menší kousky.
- Na výpeku ze slaniny osmahněte nakrájený pórek.
- Po 2-3 minutách přidejte natrhanou hlívu, dle potřeby přidejte kousek másla. Smažte hlívu do měkka, cca 5-7 minut.
- Mezitím si v jiné pánvičce usmažte dvě volská oka. Pokud máte rádi tekutější žloutky, nechte jen zatuhnout bílek a odstavte.
- V toastovači či na pánvi si osmahněte dva krajíce chleba nebo bagety a ještě za tepla potřete máslem a stroužkem česneku.
- Na topinky nandejte houbovou směs, poté plátky slaniny a nakonec volská oka. Které můžete naříznout nebo celé rozpůlit.