nejlepší houbová kuchařka

Nejlepší hlíva ústřičná recept! Houbové bramboráky

3.8K
SPECIALITA

Hlíva ústřičná perfektně doplní klasické bramboráky. Jeden kousek vám stačit rozhodně nebude!

Kdo by odolal bramborákům! Není to sice jídlo zcela „fit“, ale chutná prostě skvěle. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, vyzkoušejte tento hlíva ústřičná recept. Klasická chuť zůstává, jen přidává jemný houbový nádech, který vás překvapí. Věřte, že tato nová verze bramboráků s houbami si rychle najde své fanoušky.

Křupavá záležitost! Hlíva ústřičná recept, který si zamilujete

Bramboráky jsou neodolatelnou klasikou české kuchyně a s přídavkem hlívy ústřičné získávají nový rozměr chutí. Hlíva ústřičná, která roste od podzimu do jara a má jedinečnou jemnou vůni i chuť, dokáže bramboráky skvěle obohatit. Houbové tóny hlívy dokonale ladí s křupavou bramborákovou směsí, což dává tomuto pokrmu nový houbový nádech, který si zamilujete. Tento recept oceníte nejen pro jeho rychlou přípravu, ale také pro extra porci živin, které hlíva recept nabízí. Vyzkoušejte tuto lahodnou kombinaci a dejte klasice trochu „houbového kouzla“.

Jak poznat hlívu a jak ji jednoduše zpracovat

Hlíva ústřičná je moje oblíbená zimní houba, která najde své místo nejen v tradičních houbových receptech, ale i při rychlých improvizacích z toho, co lednice právě nabízí. A paradoxně, nejjednodušší hlíva ústřičná recepty se často stávají největšími hity.

Vyzkoušejte také! Pokud jste hlívu ještě jednoduše neupekli, zkuste pečenou hlívu s bramborem a růžičkovou kapustou – minimum nádobí a za pár minut skvělé jídlo na stole.

Chcete poznat zdravou, mrazu odolnou a pro tělo přínosnou hlívu ústřičnou? Podívejte se na mé pořiďte si mého houbařského průvodce Šumavská houbička v lese, kde vás naučím, kde hlívu najít, jak ji rozpoznat a na co si při sběru dát pozor.

Houbové bramboráky s hlívou ústřičnou

Dát klasické chuti nějaké to překvapení, které povznese jídlo zase o level výš. Houbové bramboráky toto přesně plní.
Porce 2
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 35 minut

Ingredience

  • 2 ks větší Hlívy ústřičné
  • 3 ks větších brambor
  • 2 ks (domácích) vajíček
  • 4 plátky slaniny
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 hrst (domácí) strouhanky
  • koření sůl, pepř, kmín, majoránka
  • olej slunečnicový na smažení

Instrukce

  • Očištěnou hlívu nakrájejte na malé kousky, stejně tak slaninu.
  • Na lžíci oleje (másla, sádla) hlívu se slaninou osmažte do křupava. Trvá to cca 8 minut.
  • Mezitím si nastrouhejte oloupané brambory na jemné straně struhadla.
  • Přidejte dvě celé vejce.
  • Přidejte majoránku, sůl, pepř a kmín. Také na jemno utřené stroužky česneku.
  • Nyní přichází řada na usmaženou slaninu a houby.
  • Promíchejte, případně dochuťte a přisypte strouhanku.
  • Na rozpáleném oleji případně sádle smažte houbové bramboráky z obou stran dozlatova.
  • Nechte odsát přebytečný tuk na papírovém utěrce. Podávejte s kysaným zelím a kozími rohy.

Video

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: hlíva recepty, hlíva ústřičná, hlíva ústřičná recept
Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close