nejlepší houbová kuchařka

Houbová pomazánka z Muchomůrky růžovky

928
SPECIALITA

Skvělá houbová pomazánka k pivu. Na návštěvu nezbude!

Na Muchomůrce růžovce mám ráda dvě věci. Jednak nechutná klasicky houbově, proto snese různé kombinace a vždy to chutná skvěle. A pak, mnoho houbařů Růžovky nezná, a tak tyto nejchutnější houby českých lesů zůstávají pro mně. Důkazem je třeba toto houbařské video!

Růžovky můžete hodit na pánev a vysmažené pak položit na křupavou topinku s vrstvou delikátní cibulky a rukoly. Recept na topinku s Růžovkou najdete tady: Muchomůrka růžovka recept – Růžovky na topince

Dnes ale osmažením na pánvi končit nebudume, masáky spojíme s lučinou, bylinkami a voalá, na světě je skvělá houbová pomazánka, kterou si dáte rádi k pivu vy i vaše návštěva.

Houbová pomazánka z Muchomůrky růžovky

Delikátní pomazánka z hub na křupavé topince.
Porce 2
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 25 minut

Ingredience

  • 3-4 hrsti nakrájené muchomůrky Růžovky
  • 1 lžíce másla
  • 1 balení krémové lučiny
  • 2 plátky slaniny
  • koření sůl, pepř, drcený kmín
  • bylinky petržel, pažitka apod.

Instrukce

  • Muchomůrku růžovku omyjeme, kloboučky oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  • V pánvi rozehřejeme máslo a začneme smažit houby.
  • Růžovky pustí dost tekutiny, tu necháme vypařit a smažíme do zlatava. Trvá to asi 10 minut. Poté okořeníme solí, pepřem a kmínem.
  • Mezitím si na větší kousky překrájíme slaninu a na drobno bylinky.
  • Houby odsuneme v pánvi stranou, necháme osmahnout slaninu do křupava. Na závěr posypeme houby bylinkami a promícháme.
  • Vychladlé houby smícháme s lučinou, případně dokořeníme.
  • Pomazánku z růžovek namažeme na křupavou topinku, ozdobíme slaninou a bylinkami.

Video

Poznámka:

Chcete sbírat čerstvé houby po celý rok a vařit z nich jednoduché a chutné houbové recepty? Pak si pořiďte unikátní houbovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která spojuje rady, jak celoročně houbařit a skvěle vařit z hub. 
Kuchařka Šumavská houbička v kuchyni obsahuje 107 receptů z 36 druhů jedlých a celoročně rostoucích hub. 
Unikátní knihu zakoupíte na mém eshopu www.sumavskahoubicka.cz 
Chod: chuťovka, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: masák, muchomůrka růžovka, růžovka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close