Houbové carpaccio z pravých hřibů jsem chtěla vyzkoušet už hrozně dlouho! Konečně jsem našla hřiba smrkového, který byl dokonale zdravý a mladý. Výsledek mě učaroval! Tento luxusní předkrm z hub musíte vyzkoušet!
Asi každý zná klasické recepty z hřibů v podobě kulajdy, houbové omáčky nebo houbových řízků. Ale o houbovém carpacciu slyšel málokdo. Přitom je to jídlo, které má v Itálii dlouhou tradici a je velmi oblíbené.Jídlo je to svěží, nápadité a slouží jako skvělý předkrm z hub.
Potřebovat budete čerstvý, mladý hřib smrkový a pár ingrediencí k tomu.
Houbové carpaccio – předkrm ze syrových hřibů.
Skvělé jídlo z pravých hřibů. Překvapí, jak moc dobré je!
Ingredience
- 1 ks hřiba smrkového (musí být dokonale zdravý, velmi mladý kus)
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- dle chuti parmazán
- dle chuti sůl, pepř, petržel
Instrukce
- Nejdříve hřiba očistěte a pak nakrájejte na co nejtenčí plátky. Plátky vyskládejte na talíř.
- Houbu pokapejte citronem a nechte chvilku ve šťávě marinovat (ideálně hodinu v lednici). Houba lehce změkne.
- Plátky hub pokapejte olivovým olejem. Okořeňte solí a pepřem.
- Na závěr posypte hoblinkami parmazánu.
- Podávejte ozdobené čerstvou petrželkou.
Poznámka:
Houbové recepty najdete na youtube kanále Šumavská houbička v kuchyni nebo ve stejnojmenné houbové kuchařce, která je v prodeji na www.sumavskahoubicka.cz