Houbové ragú s vepřovým masem a shiitake je pokrm, který spojuje tradiční chutě s výrazným houbovým aroma. Kombinace šťavnatého vepřového masa a jemné, lehce kouřové chuti hub shiitake vytváří dokonalou harmonii, která zahřeje a zasytí. Tento shiitake recept je ideální volbou pro podzimní a zimní dny, kdy toužíte po něčem vydatném a voňavém.
Houby shiitake dodávají ragú nejen nezaměnitelnou chuť, ale také řadu zdravotních benefitů. Obsahují beta-glukany, antioxidanty a další bioaktivní látky, které podporují imunitu a vitalitu. Navíc jejich masitá textura skvěle doplňuje vepřové maso a dodává pokrmu hutnost a bohatost.
Nejlepší houbové ragú je velmi snadné a zvládne ho každý!
Příprava houbového ragú není složitá a zvládne ji každý. Díky použití základních surovin, jako je cibule, česnek, smetana a bylinky, vznikne jídlo, které je chutné a přitom nevyžaduje dlouhou přípravu. Ragú lze podávat s různými přílohami – výborně se hodí těstoviny, knedlíky, rýže nebo čerstvé pečivo.
Použít lze sušené i čerstvé shiitake houby
Tento shiitake recept je také skvělou příležitostí, jak využít čerstvé nebo sušené houby shiitake. Pokud sáhnete po sušených, nezapomeňte je předem namočit, aby se krásně rehydratovaly a uvolnily své intenzivní aroma. Vodu nevylévejte, ale použijte ji do houbového ragú.
Ochutnejte! Smažená rýže se shiitake
Pokud si nejste jisti přípravou a zpracováním hub doma, pak si pořiďte mou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni. Tato knížka vás naučí nejen 107 receptů z 36 druhů hub, ale také vás naučí celoročně houbařit. Kniha mán nespočet skvělých recenzí, které si můžete pročíst na www.sumavskahoubicka.cz
Ľuboš Hrnčiar píše: ,,Recepty vyzerajú veľmi vábivo a prakticky. V jednoduchosti je chuť hríbov. Spôsob zostavenia kuchárky je tiež veľmi dobrý – konkrétny hríb, jeho popis a následne k nemu recepty. Teším sa na varenie . ”
Připravte si houbové ragú s vepřovým masem a shiitake a dopřejte si pokrm, který spojuje skvělou chuť, jednoduchost a výživové hodnoty v jednom talíři!
Houbové ragú se shiitake
Ingredience
- 150 g hub shiitake
- 100 g vepřové panenky nakrájené na tenké plátky
- 1 červenou cibuli
- 100 ml smetany
- 100 ml (hovězího) vývaru
- dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín
- na posypání sezamová semínka, čerstvou petrželku
Instrukce
- V pánvi rozehřejte máslo a olej. Přidejte vepřovou panenku a nechte minutu opékat.
- Přidejte na čtvrtky nakrájené shiitake a na větší kousky nakrájené šalotky a cibuli. Osolte, opepřete a přidejte kmín. Poté nechte opékat do lehce zlatava.
- Zalijte smetanou a vývarem a nechte pozvolna vařit, dokud ragú nezhoustne do požadované konzistence.
- Do hotového houbového ragú přimíchejte najemno nasekanou petrželku.
- Houbové ragú podávejte s rýží nebo s těstovinami.