Chcete rychlé jídlo, které všechny strávníky naprosto oslní? Šťavnatý hovězí steak a k tomu čerstvé černé lanýže! To je kombo, které vás vynese do gurmánského nebe jedním soustem. K tomu jako příloha křupavý bílý chřest, oblíbená pepřová omáčka a perfektní jídlo je na stole. Vyzkoušejte pokrm, který je ”nabušený” chutí a hlavně delikátní vůní!
Lanýže patří mezi nejdražší jedlé houby světa, ale to vás nemusí odrazovat od jeho vyzkoušení. Na e-shopu lanyze.shop nejdete čerstvé lanýže v nejvyšší kvalitě za velmi přijatelné ceny, které váš rozpočet rozhodně nezničí, a když se to vezme kolem a kolem, zaplatíte vlastně mnohem méně než za ochutnání lanýžů v restauraci.
Uvařte si také! Čerstvé těstoviny s Lanýžem jarním
Šťavnatý hovězí steak s černými lanýži, bílým chřestem a pepřovou omáčkou
Ingredience
- 1 ks hovězí steak
- 10 stonků bílého chřestu
- 6 plátků čerstvého černého lanýže Tartufo Estivo – Tuber Aestivum Vitt.
- 1 kelímek 18% smetany
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce směsi různých druhů pepře
- 1 lžička lanýžové pasty s houbami Tartufata, klasická omáčka z černých lanýžů
Instrukce
- Připravíme si všechny ingredience.
- Omytý chřest osušte a ulámejte tuhé konce (cca dva až tři min.). Poté oloupejte tenkou vrstvu slupky.
- Hovězí steak pokojové teploty pomazlete ze všech stran olivovým olejem.
- Na rozpálenou pánev položte steak a zprudka pečte. Dle tloušťky steaku je to minuta až dvě z každé strany.
- Poté steak odložte odpočívat stranou. Nezapomeňte ho zabalit do alobalu.
- Na jemném výpeku ze steaku pokračujte s přípravou chřestu. Rozehřejte lžíci másla a na něm restujte chřest. Trvá to čtyři až pět minut. Poté chřest dejte opět stranou, zabalte do alobalu.
- Nyní je čas na přípravu pepřovo-lanýžové omáčky. Do stejné pánve nalijte smetanu a nechte chvilku redukovat. Přisypte směs pepřů a sůl. Redukujte do hustoty, která vám vyhovuje a na úplný závěr přidejte lžičku lanýžové pasty. Již nevařte, nechte chvilku prohřát a servírujte.
- Steak můžete nechat vcelku, nebo jej na řezat na plátky. Na medium steak nezapomeňte položit ještě plátky čerstvého lanýže černého. Osolte a opepřete.