Hovězí vývar s houbami patří mezi nejoblíbenější a nejtradičnější pokrmy, které zahřejí tělo i duši. A co teprve, když mu dodáte nový rozměr díky jemné chuti vzácné houby – polničky topolové. Tento recept polnička topolová je spojením klasiky a gurmánského zážitku, který potěší všechny milovníky dobrého jídla i houbařů.
Polnička topolová je skutečnou delikatesou, kterou v přírodě téměř nenajdete. Jedná se o vzácnou dřevokaznou houbu, která se však dá snadno pěstovat v domácích podmínkách. Pokud nemáte čas čekat na sklizeň na zahradě, můžete využít substrát určený pro pěstování této houby, díky němuž se už za týden můžete těšit na první úrodu. Její jemná, lehce oříšková chuť z ní dělá ideální přísadu do mnoha pokrmů – od rizota a toustů až po vývary a omáčky.
Polnička topolová se hodí do polévek. masová pomazánka s polničkou topolovou. Spojení avokáda a polničky je nezapomenutelné!
Vyzkoušejte také! Avokádový toust s houbami
Polnička topolová recept! Oblíbená houba Pioppino je milována italskými gurmány
Přestože je polnička celosvětově známá a oblíbená, u nás ji mnoho lidí teprve objevuje. V jižní Itálii se nazývá „pioppino“ a je součástí mnoha tradičních receptů. Tato houba má navíc historický význam – byla jednou z prvních hub, které lidé cíleně pěstovali. Už staří Římané si ji oblíbili pro její delikátní chuť a všestranné využití v kuchyni.
Polnička topolová nevypadá jako klasické houby, na které jsme zvyklí, například hřiby. Má tenký třeň a drobnější kloboučky, jejichž jemnost vás však přesvědčí hned při prvním ochutnání. Skvěle doplňuje pokrmy z masa, zeleniny i těstovin, ale její chuť vynikne i ve vývarech, kde díky své konzistenci a vůni dodá jídlu nezaměnitelný charakter.
Musíte ochutnat! Masová pomazánka s houbami
Hovězí vývar s houbami zahřeje i zasytí
Pokud si chcete vyzkoušet tuto výjimečnou houbu, hovězí vývar s polničkou topolovou je tím pravým receptem. Spojení silného vývaru, jemné chuti polničky a čerstvých bylinek vytvoří harmonii chutí, kterou si zamilujete vy i vaše rodina. Tento hovězí vývar s houbami je ideální volbou nejen pro slavnostní příležitosti, ale i jako zpříjemnění chladných dnů.

Hovězí vývar s nudlemi, houbami a zeleninou
Ingredients
- 1 hrst polničky topolové
- 1 hrst vařeného masa z vývaru
- 1 porci vývaru
- 1 salát Pak choi
- 1 jarní cibulku
- 1 hrst nasekané petrželky
- 1 vařené vejce
- 1 lžíci másla
- 1 porci vařených rýžových nudlí
- dle chuti sůl, pepř
- na posypání sezamová semínka
Instructions
- Do pánve dejte lžíci másla a překrájenou polničku topolovou na něm orestujte. Nezapomeňte houby dle chuti osolit a opepřit.
- Na volné místo dejte také opéct podélně rozkrojený salát Pak choi a vařené maso z polévky. Vše opékejte asi 7 minut.
- Do misky si dejte nudle, přidejte vše z pánve a zalijte vývarem.
- Do misky dejte také rozkrojené vejce, bohatě zasypte nakrájenou petrželkou, jarní cibulkou a ozdobte sezamovými semínky.