Smetanová omáčka, vláčné bramborové knedlíčky a k tomu, přiznám se i jedna sklenička pivečka na zatrávení. To je kombinace, které neodolám a jakmile najdu první čerstvé Kováře, jde se na věc. Omáčka z Hřiba kováře je jednoduchá a vždy se povede. Potřebujete vlastně jen tři ingredience a koření.
Hřib kovář je za syrova lehce jedovatý, proto je třeba jej dostatečně tepelně upravit. Zkušení mykologové doporučují alespoň dvacet minut.
Hřib kovář recept! Vyzkoušejte delikátní topinku s hřiby a vejcem.
Houbová omáčka z Hřiba kováře
Smetanová omáčka plná houbové chuti čerstvých hřibů ze šumavských lesů.
Ingredience
- 2 ks Hřiba kováře
- 1 kelímek 33% smetany
- 2 lžíce másla
- 1 ks menší červené cibule
- 1 dcl vody
- koření drcený kmín, sůl, pepř
Instrukce
- Kováře umyjte, nakrájejte na tenké plátky.
- Cibuli nakrájejte na jemno.
- V hlubší pánvi máslo rozehřejte a začněte restovat houby.
- Po dvou minutách přidejte cibuli. Restujte pět minut.
- Přilijte vodu a přiklopte poklicí. Duste do vyvaření tekutiny.
- Přilijte smetanu, přisypte koření a nechte redukovat do hustoty, která vám vyhovuje.
- Podávejte s domácím knedlíkem. Já použila jako přílohu bramborový, ale hodí se i k houskovému, hrníčkovému, karlovarskému apod.
Video
Poznámka:
Naučte se sbírat Hřiby kováře. Ve svých houbařských videích vám ukážu, kde rostou hřiby, kam se na ně vydat a prozradím vám, jak je poznat.