nejlepší houbová kuchařka

Hříbková omáčka, které nelze odolat – Houbová omáčka recept

10.3K

Ať už jste zkušený houbař, nebo jen milovník dobrého jídla, tato hříbková omáčka vás přenese do kouzelných šumavských lesů a přinese do vaší kuchyně kousek přírody. Pojďte se se mnou pustit do vaření a užít si tu skvělou chuť neodolatelně dobré omáčky z pravých hřibů.

Dnes vám představím jeden z mých nejoblíbenějších a nejvyhledávanějších receptů – hříbkovou omáčku, která je rychlá, jednoduchá a neuvěřitelně chutná. Jmenuji se Šumavská houbička a jsem velmi zkušená houbařka i autorka bestsellerové knižní kuchařky Šumavská houbička v kuchyni.

Recept na hříbkovou omáčku je klenotem mé kuchyně. Po letech strávených v lesích Šumavy, sbíráním a zpracováváním nejen hříbků, jsem se rozhodla podělit se s vámi o tento lahodný pokrm, který si zamilujete pro jeho snadnou přípravu a bohatou chuť. Je to ideální volba pro každého, kdo chce připravit něco rychlého a zároveň ohromit svou rodinu nebo přátele.

Hříbková omáčka

omáčka z hříbků, které nelze odolat! Vyzkoušejte jednoduchý recept.
Porce 1
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 25 minut

Ingredience

  • 6 meších hřibů (já měla kombinaci hřiba smrkového a hřiba dubového)
  • 1/2 kuřecího prsa (podélně rozkrojená polovina)
  • 150 ml 33% smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • koření sůl, pepř, drcený kmín
  • bylinky čerstvý rozmarýn, oregano

Instrukce

  • Hříbky očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  • Polovinu z podélně rozkrojeného kuřecího prsa osolte a opepřete z obou stran a obalte v mouce.
  • Do pánve dejte lžíci másla a trochu slunečnicového oleje, aby se málo nepřepalovalo.
  • Na másle opečte maso dozlatova z obou stran. Poté ho dejte stranou.
  • Do výpeku po masu přidejte druhou lžíci másla a houby.
  • Houby kořeňte dle chuti a po asi 3 minutovém opékání je zalijte smetanou a nechte je pod pokličkou dusit cca 7 minut.
  • Omáčku nalijte na talíř, na ní položte nakrájený kuřecí plátek a servírujte třeba jako já s opečenými bramborovými noky.

Poznámka:

Jednoduché a velmi chutné recepty z hub najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. V knize najdete 107 receptů z 36 druhů hub a cenné rady, jaké houby hledat a sbírat po celý rok. 
Kuchařku zakoupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: houbová omáčka, hřib recept, hříbková omáčka, hřiby recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close