nejlepší houbová kuchařka

Houbový guláš z ryzce – Lepší guláš z hub jste nejedli!

160

Houbový guláš je česká klasika, kterou by měl vyzkoušet každý milovník hub. Ale na tom, jak moc guláš z hub bude dobrý, závisí fakt, kterou houbu na něj použijete. Já tentokrát uvařila sytý guláš z ryzce a bylo tak dobré, že už jiný vařit ani nebudu!

Na ryzcový guláš se nejlépe hodí aromatický a lahodný ryzce syrovinka, ale pokud se vám nedaří tuto typicky letní houbu najít, pak lze použít i ryzce smrkového nebo pravého. Syrovinka se dá najít typicky pod borovicemi, ale vyrůstá i v listovém opadu pod buky a duby, či pod vzrostlými smrky.

Přečtěte si: Jak poznat ryzce syrovinku?

Nejlepší recepty z ryzce syrovinky! Já miluji syrovinky v tataráku

Jelikož roste syrovinka na Šumavě velmi hojně, vařím z ní opravdu často. Mezi nejlepší recepty z ryzce syrovinky patří houbový tatarák, krémové rizoto, ryzci na sádle nebo houbové máslo se syrovinkou. Lahodná je také zelňačka se syrovinkou.

Všechny mé recepty najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni, která je dostupná pouze na mém oficiálním eshopu www.sumavskahoubicka.cz

Houbový guláš z ryzce

Velmi jednoduchý a přesto chuťově dokonalý guláš z hub.
Porce 2
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 20 minut

Ingredience

  • 6 středně velkých ryzců syrovinek (lze použít i jiné druhy ryzců)
  • 1 bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce másla
  • 600 ml vývaru
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • dle chuti bobkový list, Nové koření, gulášové koření, sůl, pepř
  • bylinky majoránka, pažitka

Instrukce

  • Ryzce syrovinky očistěte a nakrájejte na středně velké kousky. Cibuli nakrájejte na jemno, česnek na plátky.
  • Do hrnce dejte rozehřát lžíci másla a přidejte ryzce a cibuli. Opékejte asi 2 minuty.
  • Přidejte další máslo a zasypte moukou. Pečlivě promíchejte a nechte máslovou jíšku opékat další minutu.
  • Přidejte rajčatový protlak a koření dle své chuti.
  • Za stálého míchání přilévejte postupně vývar.
  • Nechte asi deset minut provařit.
  • Podávejte s čerstvým pečivem.

Poznámka:

Chcete více nápaditých, jednoduchých a velmi chutných receptů z hub? Pak si pořiďte úspěšnou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která nabízí 107 receptů z 36 druhů hub. Najdete v ní i tipy, jak celoročně houbařit!
Bestseller mezi houbovými kuchařkami koupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: ryzec, ryzec recept, ryzec syrovinka, ryzec syrovinka recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close