Hledáte nový a originální způsob, jak si vychutnat jedinečnou chuť kotrče kadeřavého? Delikátní kotrč na víně je ten pravý recept, který osloví vaše chuťové buňky a přinese do vaší kuchyně něco výjimečného. Tento jednoduchý a přitom sofistikovaný pokrm spojuje jemnou chuť kotrče s bohatým aroma kvalitního vína, čímž vytváří lahodný zážitek pro milovníky hub i gurmány.
Kotrč kadeřavý (Sparassis crispa) je houba, která nejen okouzlí svým vzhledem, ale i chutí. Jeho nalezení v lese je vždy malým triumfem pro každého houbaře. Kotrč se v tomto receptu dokonale snoubí s vínem, což dodává pokrmu hloubku a jemnost, která se krásně rozvine při pomalém vaření. Tento recept je nejen jednoduchý na přípravu, ale zároveň zaručuje, že si vychutnáte to nejlepší, co kotrč kadeřavý může nabídnout.
Kotrč kadeřavý na víně
Ingredience
- 3 hrsti očistěného kotrče kadeřavého
- 1 dcl dobrého bílého vína
- 1 kus francouzské bagety
- 1 lžíce 33% smetany
- 2 lžíce másla
- dle chuti sůl, tymián, pažitka
Instrukce
- Do pánve dejte dvě lžíce másla a kotrč na něm 2 minuty restujte.
- Přilijte víno, osolte, přihoďte snítku tymiánu a duste pod pokličkou asi 8 minut.
- Mezitím si bagatu rozřízněte a nechte ji rozpéct na másle dokřupava.
- Do kotrče dejte trochu smetany, promíchejte a poté jej navrstvěte na ještě teplou bagetu.
- Ozdobte pažitkou a servírujte.