nejlepší houbová kuchařka

Krémové rizoto s houbami – Ryzec syrovinka recept

113

Pokud máte rádi lahodná a sytá jídla, pak je tento recept na krémové houbové rizoto s ryzcem syrovinkou přesně pro vás. Ryzec syrovinka, s jeho jedinečným slanečkovým aroma a chutí, dodává tomuto rizotu nezaměnitelný charakter.

Ryzec syrovinka je jednou z nejoblíbenějších hub mezi houbaři díky své specifické vůni a chuti. Tuto houbu můžete najít pod borovicemi, smrky i buky od léto do podzimu. Při poranění roní bílé aromatické mléko, které je nositelem slanečkové chuti i vůně.

TIP! Pokud si nejste jisti, jak tuto houbu správně rozpoznat, navštivte můj YouTube kanál Šumavská houbička, kde vás naučím být zkušeným hubařem.

Pro více inspirace a receptů s houbami si nezapomeňte prohlédnout mou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni. Tato kniha je plná chutných receptů a užitečných rad, jak co nejlépe využít houby, které si nasbíráte v lese po celý rok. Je ideálním průvodcem pro každého, kdo chce zkusit nové a zajímavé pokrmy s houbami.

Houbovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni koupíte na mém oficiálním eshopu www.sumavskahobicka.cz

Nyní se pojďme podívat, jak připravit toto vynikající krémové houbové rizoto s ryzcem syrovinkou. Tento recept je nejen snadný na přípravu, ale také plný bohaté chuti, která potěší všechny milovníky houbových pokrmů.

Krémové houbové rizoto s ryzcem syrovinkou

Ryzec syrovinka v kombinaci s krémovým rizotem. Dokonalost!
Porce 1
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 25 minut
Celkový čas 30 minut

Ingredience

  • 80 g rýže Arborio
  • 2 lžíce másla
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 hrst strouhaného parmezánu
  • 500 ml libovolného vývaru (já používám zeleninový nebo hovězí)
  • dle chuti sůl

Instrukce

  • Syrovinky očistěte a jeden kousek nakrájejte na plátky nebo menší kousky. Druhou syrovinku dejte zatím stranou. Šalotku nakrájejte na jemno.
  • V pánvi rozehřejte lžíci másla a syrovinku na něm asi 2 minuty opékejte. Poté přidejte šalotku.
  • Přidejte plátek másla a přisypte rýži a za stálého míchání nechte asi minutu opékat.
  • Přilijte víno a nechte ho odpařit.
  • Následně po troškách přilévejte vařící vývar. Rizoto vařte pod pokličkou a vždy, když se vývar vyvaří, přilijte další. Tento postup opakujte, dokud nebude rýže na zkus.
  • Poté do rizoto vmíchejte plátek másla a většinu parmazánu. Promíchejte a rizoto podávejte.
  • Na talíři na rizoto nastrouhejte druhý ryzec syrovinku a posypte zbytkem parmazánu.

Video

Poznámka:

Vynikající houbové recepty z 36 druhů hub najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. Knihu si můžete koupit pouze na mém oficiálním eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Chod: hlavní jídlo, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: houbové rizoto, ryzci recept, ryzec recept, ryzec syrovinka, ryzec syrovinka recept, syrovinka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close