nejlepší houbová kuchařka

Mozeček z pýchavky a květáku – Tak dobré a snadné!

2.3K

O tom, že je vatovec obrovský nebo také pýchavka obrovská skvělá houba, nemusím vést dlouhé diskuze. Řízky z vatovce jsou na žebříčku houbových řízků hodně vysoko. Ale nebyla bych to já, abych se nesnažila ukázat i další možnosti, jak pýchavku uvařit.

Vatovitá konzistence nabízí různé možnosti, i klasickou houbovou smaženici, já jsem se protentokrát rozhodla pro spojení s květákem ve velmi jednoduchém receptu. Mozeček je jídlo velmi typické, tak proč mu nedat nový, lepší, houbový kabát?

TIP! Usmažte si nejkřupavější vatovec v pivním těstíčku – Hotové hned a snědené okamžitě!

Houbový mozeček z vatovce a květáku

Jednoduché a chutné jídlo z hub a zeleniny.
Porce 1
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 20 minut

Ingredience

  • 2 hrsti na kostičky nakrájeného vatovce
  • 1 větší hrst uvařeného květáku (rozebraného na malé růžičky)
  • 2 ks vejce
  • 1 plátek slaniny
  • 1/2 ks menší bílé cibule
  • dle chuti sůl, pepř, grilovací koření, petržel
  • 2 lžíce másla

Instrukce

  • Nejdříve si nakrájejte vatovec obrovský (pýchavku obrovskou) na malé kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na malé kostičky.
  • V pánvi si rozehřejte lžíci másla a přidejte cibuli se slaninou.
  • Po chvilce přidejte květák, pýchavku a koření. Asi dvě minuty restujte a poté přidejte další lžíci másla a přiklopte pokličkou. Po chvilkách promíchávejte.
  • Po 6 minutách restování přidejte vejce a pečlivě je promíchejte s vatovcem a květákem. Na závěr vmíchejte ještě nasekanou petržel.
  • Houbovou směs naservírujte na talíř a podávejte s čerstvým pečivem.

Video

Poznámka:

Chcete se naučit sbírat nové druhy hub? Má nová houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí sbírat celoročně rostoucí houby a vařit z nich jednoduché a velmi chutné pokrmy. 
Houbovou kuchařku zakoupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: pýchavka, pýchavka recept, vatovec obrovský

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close