Pálivé holubinky na topince jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat chuťovou výraznost holubinky namodralé. Tento jednoduchý a rychlý recept vám umožní připravit pikantní a aromatické pohoštění, které oslní vaše chuťové buňky. Křupavá topinka s výraznou chutí holubinek je ideální jako lehká večeře nebo efektní předkrm pro návštěvy. Zamilujte si holubinka namodralá recept.
Holubinka namodralá je nejchutnější z holubinek
Holubinka namodralá (Russula cyanoxantha) je jednou z nejvyhledávanějších jedlých hub. Vyniká nejen svou atraktivní modrofialovou barvou, ale také svou pevnou a křehkou dužninou. Její chuť je jemná a oříšková, což z ní dělá ideální ingredienci do mnoha houbových pokrmů. Holubinky obecně jsou známy tím, že jejich lupeny se snadno nedrolí, což usnadňuje jejich přípravu v kuchyni. Holubinka namodralá je skvělá jak do smažených jídel, tak i do omáček či polévek.
Pokud vás houbové vaření baví, určitě byste neměli přehlédnout mou houbovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni. Tato jedinečná kniha obsahuje 107 receptů z 36 druhů hub, které vás provedou celým houbařským rokem. Každý recept je podrobně popsaný a doplněný o krásné fotografie hub, které vám usnadní rozeznání jednotlivých druhů hub. Navíc si díky QR kódům můžete prohlédnout houbařská videa na YouTube Šumavská houbička a získat tak ještě více inspirace pro vaše kulinářské dobrodružství.
Holubinka namodralá recept na topince
Ingredience
- 6 holubinek namodralých
- 1 lžíci másla
- 1 krajíc chleba
- 1 stonek petržele
- 2 lžíce Lučiny
- dle chuti sůl, pepř, chilli kousky, chilli olej
Instrukce
- Holubinky očistěte, dle potřeby oloupejte, ale není to nutné. Holubinky nakrájejte na plátky.
- V pánvi si rozehřejte máslo a holubinky namodralé na něm orestujte do zlatova.
- Ke konci přidejte na drobno nasekanou petržel, sůl, pepř a chilli kousky.
- Mezitím si připravte křupavou topinku, kteou potřete Lučinou.
- Na Lučinu navrstvěte houby a zakápněte chilli olejem.