nejlepší houbová kuchařka

Pochoutkový salát recept s kotrčem kadeřavým – Lepší než originál!

282

Máte rádi retro pochoutkový salát? Já ano! Jednou jsem ale vyzkoušela do původního receptu přidat kotrč kadeřavý a nestačila jsem se divit, jak moc dobrý výsledek byl! Zkuste tento kotrč kadeřavý recept a dáte mi za pravdu.

Co je to kotrč?

Jde o vynikající, léčivou a poměrně draze vykupovanou houbu, kterou najdete přes léto a podzim u borovic. Kotrč je dobře poznatelný, díky svému typickému vzhledu,který připomíná mořskou houbu, květák nebo mozek. Výhodou je, že kotrč si nezaměníte za žádnou jedovatou houbu. Podobný je kotrč Němcův, který se však liší místem růstu, vyrůstá pouze v blízkosti jedlí, nikoliv borovic. Kotrč Němcův není jedovatý, ale nejedlý. Není příliš chutný a nepříjemně smrdí.

Pokud se chcete stát zkušeným houbařem, pak sledujte má houbařská videa na YOUTUBE ŠUMAVSKÁ HOUBIČKA. Jde o nejpropracovanější zábavná a velmi naučná videa o houbách na českém internetu.

Z kotrče se vaří v těch nejlepších restauracích

Někteří si musí na lákavé menu z kotrče zajít do drahých restaurací, jiní si ho bez obtíží najdou a uvaří chutně doma. V mé houbové kuchařce najdete nejen recepty z kotrče kadeřavého. Kniha Šumavská houbička v kuchyni, která je svým konceptem naprosto ojedinělá, vás naučí vařit 107 receptů z 36 druhů hub. Navíc vás naučí sbírat houby po celý rok, tedy i na jaře a v zimě.

kotrč kadeřavý recepty
kotrč kadeřavý recepty

Najdete v ní takové dobroty, jako je například kotrč na másle, karbanátky z kotrče, pikantní směs na topinky z kotrče kadeřavého a mnohé další.

Pochoutkový salát s kotrčem kadeřavým

Kotrč kadařavý v pochoutkovém salátu. Překvapivě lepší než originální recept!
Porce 2
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 25 minut

Ingredience

  • 3 hrsti očištěného kotrče
  • 1/2 větší cibule
  • 1/4 červené papriky
  • 1 velká kyselá okurka
  • 3 plátky kvalitní šunky od kosti
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 menší lžíce plnotučné horčice
  • 1 menší lžička worcesterové omáčky
  • 1 menší lžička octu
  • 1/2 lžičky krystalového cukru
  • dle chuti sůl, pepř
  • bylinky na ozdobu pažitka

Instrukce

  • Kotrč očistěte a natrhejte na malé kousky.
  • Cibuli, papriky, šunku, kyselou okurku nakrájejte na jemno a dejte do mísy.
  • Kotrč nechte na másle orestovat zhruba 10 minut. Nezapomeňte ho osolit a opepřit. Poté ho dejte vychladnout a studený ho přidejte do mísy.
  • Do mísy přidejte také ocet, cukr, worcesterovou omáčku, majonézu, hořčici a vše pečlivě promíchejte. V případě potřeby ještě dosolte a opepřete.
  • Pochoutkový salát podávejte vychlazený s čerstvým rohlíkem nebo chlebem.

Video

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: kotrč kadeřavý, kotrč kadeřavý recept, kotrč recept, kotrč recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close