Pýchavka obrovská je nejoblíbenější houba našich luk a lužních lesů. Jde o největší českou houbu, kterou si můžete dát na talíř. Naučte se výborný recept z pýchavky obrovské. Stačí vám pár surovin, trochu času a skvělé jídlo je na stole.
Už jste přejedení řízků z pýchavky? Pak jistě oceníte recept na pýchavku na kari. Toto jídlo je spojením skvělé chuti a jednoduchosti.
Pýchavka na kari recept
Výborná kari omáčka z pýchavky obrovské a květáku.
Ingredience
- 8 plátků pýchavky obrovské
- 1 větší hrst růžiček květáku
- 1 plechovku kokosového mléka (nebo 250 ml 33% smetany)
- 1 ks cibule
- 100 ml libovolného vývaru
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíci omáčky z paprik (typu Ajvar)
- 1 lžíci kari koření
- 1 lžičku rybí omáčky
- 1 lžíci citronové šťávy
- 1/2 lžičky chilli omáčky
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- dle chuti petrželovou nať, sezamová semínka, čerstvou chilli papričku
Instrukce
- Nejdříve si nakrájejte cibuli a česnek najemno. Plátky vatovce nakrájejte na malé kostičky. Květák rozeberte na malé růžičky.
- Do rozpálené pánve přidejte olej a na něm krátce orestujte cibuli. Poté přidejte česnek a květák.
- Přidejte kari koření a omáčku z pečených paprik. Nechte chvilku zarestovat a provonět. Poté přidejte pýchavku. Vše promíchejte.
- Po chvilce přilijte vývar a kokosové mléko. Vařte na mírném plameni do zhoustnutí omáčky.
- Po asi 15 minutách dochuťte kari omáčku rybí omáčkou, chilli omáčkou, citronovou šťávou a cukrem.
- Tip! Pokud chcete omáčku více zahustit, přidejte půl lžičky škrobu.
- Pýchavku na kari podávejte s vařenou jasmínovou rýží. Posypané sekanou petrželí, čerstvou chilli papričkou a sezamovými semínky.
Poznámka:
Chcete se naučit sbírat nové druhy hub? Má nová houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí sbírat celoročně rostoucí houby a vařit z nich jednoduché a velmi chutné pokrmy.
Houbovou kuchařku zakoupíte na www.sumavskahoubicka.cz