Dnes se podělím o lahodný recept na vatovec obrovský s bylinkami. Pýchavka obrovská, jak se také vatovec nazývá, je impozantní houba, která se skvěle hodí k přípravě na pánvi. Její jemná chuť a lehká textura ji činí ideálním základem pro jednoduché, ale vynikající pokrmy.
V tomto receptu vám ukážu, jak připravit kousky pýchavky na pánvi s čerstvými bylinkami. Výsledkem je pokrm, který je nejen chutný, ale i rychlý a snadný na přípravu. Tento recept z vatovce je perfektní volbou pro všechny, kdo milují houby a chtějí si dopřát něco speciálního.
Naučím vás vše o houbách, stačí sledovat YouTube kanál Šumavská houbička
Pokud jste zvědaví, jak vatovec obrovský vypadá a kde ho najít, nezapomeňte navštívit můj YouTube kanál Šumavská houbička, kde najdete spoustu užitečných rad a tipů na houbaření. A pro více inspirace v houbové kuchyni se podívejte na mou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, kde najdete řadu dalších skvělých receptů.
Připravte si pánev a bylinky a pojďte si společně se mnou vytvořit tento jednoduchý a chutný recept z vatovce obrovského!
Pýchavka s bylinkami
Ingredience
- 3 plátky vatovce (pýchavky obrovské)
- 2 stonky čerstvé petržele
- 3 lžíce másla
- dle chuti sůl, bílý pepř, citronovou šťávu
Instrukce
- Pýchavku nakrájejte na větší kousky, tepelnou úpravou se hodně zmenší. Petržel nasekejte na jemno.
- V pánvi rozehřejte máslo a pýchavku na něm za občasného promíchání orestute do zlatova.
- Pánev odstavte z plotny, k vatovci přimíchejte nasekanou petržel a okořeňte dle chuti.
- Kousky pýchavky s bylinkami podávejte s čerstvým chlebem, zákápnuté citronem.