nejlepší houbová kuchařka

Rychlé těstoviny s houbami – Příprava v jedné pánvi

103

Pokud hledáte rychlý a chutný oběd nebo večeři, vyzkoušejte recept na rychlé těstoviny s houbami, které zvládnete připravit v jedné pánvi. Tento jednoduchý postup ušetří čas i nádobí, aniž byste přišli o skvělou chuť. Všechny ingredience se vaří spolu, což zajišťuje, že se chutě perfektně propojí, a výsledkem jsou lahodné těstoviny s intenzivní houbovou vůní i chutí.

V tomto receptu jsem použila dvě z mých oblíbených hub – hřib kovář a křemenáč smrkový. Obě houby mají skvělou houbovou chuť a pevnou strukturu, která se skvěle hodí k těstovinám. Hřib kovář je známý modrající dužninou a výraznou chutí, zatímco křemenáč smrkový přidává na vůni. Společně tvoří dokonalou kombinaci, která povznese vaše těstoviny s houbami na vyšší úroveň.

Pokud vás houbové recepty baví, nezapomeňte se podívat do mé kuchařky Šumavská houbička v kuchyni. Tato kuchařka je plná inspirace pro milovníky lesních pokladů, kde najdete vše od jednoduchých jídel až po gurmánské speciality. Každý recept je ověřený a založený na sezónních houbách z našich krásných šumavských lesů. Kromě 107 receptů z 36 druhů hub, vás kuchařka naučí i celoročně houbařit. Budete tak vědět, jakými houbami plnit košíky od jara až do zimy.

Houbové těstoviny z jedné pánve

Rychlé, jednoduché těstoviny s houbami. tento recept si rychle oblíbíte!
Porce 2
Celkový čas 15 minut

Ingredience

  • 8 čerstvých plodnic lesních hub (ideálně kombinace křemenáčů a hřiba kováře)
  • 2 porce těstovin
  • 350 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 1 hrst strouhaného parmazánu
  • 1 stonek natě petržele
  • dle chuti sůl, pepř, drcený kmín

Instrukce

  • Křemenáče a hřiby očistěte a nakrájejte na menší kousky. Šalotku nakrájejte na jemno.
  • V pánvi si rozehřejte máslo a na něm orestujte houby a šalotku asi 3-4 minuty.
  • Poté k houbám přisypte tvrdé neuvařené těstoviny a zalijte horkým vývarem tak, aby byly těstoviny s houbami v pánvi ponořené ze 3/4 ve vývaru. Pokud není vývar kořeněný, obsah pánve osolte, opepřete a okmínujte dle svých chutí.
  • Vařte pod pokličkou asi 9 minut.
  • Když je vývar téměř vyvařený a těstoviny ještě hodně na skus, přidejte nastrouhaný sýr, nasekanou petržel a promíchejte, Nechte vyvařit poslední zbytky vývaru. Těstoviny by měly být v této fázi akorát měkké.
  • Těstoviny s houbami servírujte ozdobené petrželkou.

Video

Poznámka:

Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni, která je svým konceptem naprosto ojedinělá! Její stránky vás provedou známými i méně známými druhy hub a ukáží vám, že se dá houbařit a vařit z čerstvých hub po celý rok. Kniha je rozdělena na 4 roční období a obsahuje 107 receptů z 36 druhů hub
Kniha vám pomůže houby najít, poznat a díky QR kódům si je budete moci prohlédnout zblízka v houbařských videích na youtube Šumavská houbička. 
Každá houba je detailně vyfocená a u každé z ní jsou jednoduché a chutné recepty
Knihu zakoupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: hřib kovář, hřib kovář recept, křemenáč recept, křemenáč smrkový, křemenáče recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close