nejlepší houbová kuchařka

Ryzec syrovinka na sádle – Jednoduchý recept

172

Pokud jste milovníkem hub a hledáte jednoduchý, ale chutný recept, pak je ryzec syrovinka na sádle to pravé pro vás. Tento recept ze syrovinky nejenže vyniká svou lahodnou chutí, ale je také snadný velmi na přípravu. Ryzec syrovinka je specifická houba, která se vyznačuje slanečkovým aroma a možností konzumace za syrova.

Na mém YouTube kanálu Šumavská houbička najdete podrobný návod, jak ryzec syrovinku správně poznat a kde ji hledat. Ryzec syrovinka roste zejména v jehličnatých lesích pod borovicemi, ale dá se najít i pod buky. Poznáte ji podle charakteristické vůně a typického vzhledu. Syrovinka roní bílé lepkavé mléko, které je velmi aromatické a je nositelem chuti i vůně tohoto ryzce.

TIP! Pokud si nejste jistí, jak tuto houbu správně sbírat, určitě se podívejte na můj youtube kanál Šumavská houbička, kde vám prozradím všechny potřebné informace nejen o této houbě.

ryzec syrovinka recepty

Pro více inspirace v houbové kuchyni doporučuji také moji knihu Šumavská houbička v kuchyni, která je plná receptů a tipů, jak nejlépe využít houby, které si nasbíráte. Tato kuchařka je ideálním průvodcem pro každého houbaře, který chce zkoušet nové recepty a chutě.

Knihu si lze zakoupit pouze na mém oficiálním eshopu www.sumavskahubicka.cz

Nyní se pojďme podívat, jak si připravit ryzec syrovinku na sádle. Tento recept je rychlý, jednoduchý a zaručeně potěší všechny milovníky houbových pokrmů.

Ryzec na sádle – Syrovinka recept

Chutněji a jednodušeji to už ani nejde! Ryzec syrovinka na sádle s kmínem a solí.
Porce 1
Čas přípravy 2 minut
Čas vaření 6 minut
Celkový čas 8 minut

Ingredience

  • 3 ks ryzce syrovinky
  • 1 krajíc chleba
  • 1 stroužek česneku
  • 1 větší lžička sádla
  • dle chuti kmín a sůl

Instrukce

  • Do pánve dejte rozehřát sádlo.
  • Ryzce syrovinku nakrájejte na silnější plátky nebo menší kousky.
  • Ryzce opékejte za občasného promíchání asi 4 minuty.
  • Dle chuti posypte kmínem.
  • Mezitím si připravte na ohni nebo na jiné pánvi topinku, kterou potřete česnekem.
  • Opečené ryzce syrovinky na sádle navrstvěte na topinku a posolte.

Poznámka:

Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí vařit 107 receptů a celoročně houbařit. Pořiďte si bestseller mezi houbovými kuchařkami na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka
Kuchyně: česká
Klíčová slova: ryzec recept, ryzec syrovinka, ryzec syrovinka recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close