nejlepší houbová kuchařka

Ryzec syrovinka recept – Nejchutnější ryzec na topince

3K
SPECIALITA

Ryzec syrovinka je láska na první ochutnání! Zamilujte se s touto houbovou topinkou.

Pokud hledáte houbu, která vám vyčaruje úsměv na rtech a blažený pocit v ústech, pak v lese po zapátrejte po ryzci. Je jich více druhů, ale nejchutnější ryzec je jednoznačně Ryzec syrovinka. Přidejte topinku a vajíčko, na talíři se vám objeví to správné gastro porno. Tento recept na ryzec syrovinku zkrátka musíte vyzkoušet!

Ryzce jsou známé tím, že z nich vytéká voňavé lepivé mléko, které je nositelem té nejlepší houbové chuti, proto je třeba ryzec ořezávat až teprve těsně před vařením. Jak je to s další úpravou ryzců? Nejsnazší je je hodit na topinku a přidat vajíčko. Rovněž skvělé jsou i ryzce na grilu. Často je také míchám do salátu, divili byste se, jak moc chutné jsou ryzce s čočkou!

Nejlepší ryzec syrovinka na topince

Ryzec, vajíčko a rozpečená bageta. Radost se zakousnout!
Porce 1
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 8 minut
Celkový čas 18 minut

Ingredience

  • 1 ks ryzce syrovinky
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 plátky bagety
  • 1 ks šťastné vajíčko
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 stroužku česneku
  • koření sůl, pepř, kmín

Instrukce

  • Ryzce očistíme a omyjeme.
  • Ryzec nakrájíme na velmi malé kousky.
  • Jarní cibulku a česnek nakrájíme na velmi jemno.
  • V pánvi rozehřejeme máslo a restujeme ryzec s cibulkou. Po 5 minutách přidáme česnek.
  • Okořeníme solí, pepřem a drceným kmínem.
  • Mezitím si na vedlejší pánvi připravíme volské oko. Nezapomeneme ho osolit a opepřit. Vajíčko můžete posypat i chilli vločkami.
  • Zatímco se na pánvi dělají houby a vejce, připravíme si rozpečené bagety. Ukrojíme si dva plátky, potřeme je máslem a dáme do toustovače.
  • Teplé plátky bagetky posypeme směsí z ryzce a cibulky, navrch položíme rozkrojené vejce a ozdobíte plátky jarní cibulky.

Video

Poznámka:

Chcete sbírat čerstvé houby po celý rok a vařit z nich jednoduché a chutné houbové recepty? Pak si pořiďte unikátní houbovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která spojuje rady, jak celoročně houbařit a skvěle vařit z hub. 
Kuchařka Šumavská houbička v kuchyni obsahuje 107 receptů z 36 druhů jedlých a celoročně rostoucích hub. 
Unikátní knihu zakoupíte na mém eshopu www.sumavskahoubicka.cz 
Chod: chuťovka, houbová topinka, topinka
Kuchyně: česká
Klíčová slova: ryzec, ryzec syrovinka, ryzec syrovinka recept
Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close