Pokud hledáte houbu, která vám vyčaruje úsměv na rtech a blažený pocit v ústech, pak v lese po zapátrejte po ryzci. Je jich více druhů, ale nejchutnější ryzec je jednoznačně Ryzec syrovinka. Přidejte topinku a vajíčko, na talíři se vám objeví to správné gastro porno. Tento recept na ryzec syrovinku zkrátka musíte vyzkoušet!
Ryzce jsou známé tím, že z nich vytéká voňavé lepivé mléko, které je nositelem té nejlepší houbové chuti, proto je třeba ryzec ořezávat až teprve těsně před vařením. Jak je to s další úpravou ryzců? Nejsnazší je je hodit na topinku a přidat vajíčko. Rovněž skvělé jsou i ryzce na grilu. Často je také míchám do salátu, divili byste se, jak moc chutné jsou ryzce s čočkou!
Nejlepší ryzec syrovinka na topince
Ingredience
- 1 ks ryzce syrovinky
- 1 ks jarní cibulky
- 2 plátky bagety
- 1 ks šťastné vajíčko
- 1 lžíce másla
- 1/2 stroužku česneku
- koření sůl, pepř, kmín
Instrukce
- Ryzce očistíme a omyjeme.
- Ryzec nakrájíme na velmi malé kousky.
- Jarní cibulku a česnek nakrájíme na velmi jemno.
- V pánvi rozehřejeme máslo a restujeme ryzec s cibulkou. Po 5 minutách přidáme česnek.
- Okořeníme solí, pepřem a drceným kmínem.
- Mezitím si na vedlejší pánvi připravíme volské oko. Nezapomeneme ho osolit a opepřit. Vajíčko můžete posypat i chilli vločkami.
- Zatímco se na pánvi dělají houby a vejce, připravíme si rozpečené bagety. Ukrojíme si dva plátky, potřeme je máslem a dáme do toustovače.
- Teplé plátky bagetky posypeme směsí z ryzce a cibulky, navrch položíme rozkrojené vejce a ozdobíte plátky jarní cibulky.