Sírovec žlutooranžový je houba přezdívaná ”chicken of the wood / kuře z lesa”. Chuť tolik podobná kuřecímu masu svádí k tomu obalit sírovec jako řízek. Zjistěte, jak takové houbové řízky ze sírovce udělat! Je to snadné, a když piídáte šunku a sýr, vykouzlíte si dokonalý oběd, který si vyslouží pochvalu u všech strávníků.
VŠE CO POTŘEBUJETE VĚDĚT! Kde najít sírovec žlutooranžový?
Sírovec žlutooranžový – Houbové řízky se šunkou a sýrem
Jednodušeji a chutněji už to nejde! Pár surovin a dokonalé řízečky ze sírovce jsou na talíři.
Ingredience
- 2 kousky sírovce žlutooranžového
- 1 ks vejce
- dle potřeby hladká mouka
- dle potřeby strouhanka
- dle potřeby mléko
- dle potřeby olej nebo sádlo na smažení
- koření sůl, pepř
Instrukce
- Sírovec očistěte a následně alespoň na jednu hodinu namočte do mléka.
- Potom sírovec vařte alespoň 15 minut v libovolném vývaru, bujónu či osolené vodě.
- Připravte si mouku, rozšlehané vajíčko s osoleným a opepřeným mlékem.
- Plátky sírovce obalte v plátku šunky a sýra.
- Takto připravený sírovec obalte v trojobalu mouky, vajíčka a strouhanky.
- Smažte z obou stran dozlatova v rozpáleném oleji či sádle.
- Podávejte s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo čerstvým chlebem.
Video
Poznámka:
Chcete se naučit nové druhy hub? Zjistit, kde roste nejen sírovec žlutooranžový, ale i další zajímavé jedlé druhy hub? Staňte se odběratelem mého YOUTUBE ŠUMAVSKÁ HOUBIČKA.