nejlepší houbová kuchařka

Steak s houbami – Šťavnaté maso a ryzec syrovinka

139

Připravte se na skutečně jedinečný kulinářský zážitek s mým receptem na steak s houbami, který je ozvláštněn syrovým ryzcem syrovinkou. Můj originální recept posouvá klasický steak na zcela novou úroveň díky použití ryzce syrovinky, který se navaří, ale syrový se nastrouhá na dokonalý hovězí steak.

Ryzec syrovinka je ceněn pro svou specifickou slanečkovou chuť a aroma, které dodává tomuto pokrmu nezaměnitelný charakter. Je to houba, kterou houbaři často vyhledávají, a její jedinečné vlastnosti se skvěle hodí právě k úpravě na steaku. Syrovinka, jak napovídá název, se dá jíst zcela syrová.

Přečtete si také: Jak poznat ryzce syrovinku?

Nejlepší recepty z ryzce syrovinky najdete v mé kuchařce

Pro další inspiraci a řadu skvělých receptů s houbami nezapomeňte nahlédnout do mé kuchařky Šumavská houbička v kuchyni. Tato bestsellerová kuchařka je plná nejen tradičních, ale i inovativních způsobů, jak využít houby ve vaší kuchyni, ať už jste zkušený houbař nebo teprve začínáte objevovat kouzlo houbových pokrmů.

Nyní se pojďte ponořit do tohoto neobyčejného receptu a zjistit, jak připravit steak s ryzcem syrovinkou, který zaručeně oslní vaše chuťové buňky.

Hovězí steak s houbami – Luxusní recept s ryzcem syrovinkou

Šťavnaté maso a syrová syrovinka. Lepší kombinace už snad ani není!
Porce 1
Čas přípravy 2 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 17 minut

Ingredience

  • 1 hovězí steak
  • 1 středně velký ryzec syrovinka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • dle chuti sůl, pepř
  • bylinky čerstvý rozmarýn

Instrukce

  • Maso si pomazlete v olivovém oleji a poté ho dejte zprudka opékat na rozpálenou pánev. Dle šířky steaku opékejte 1,5 -2 minuty na každé straně.
  • K opečenému steaku dejte máslo a rozmarýn a máslem maso chvíli polévejte,
  • Přiklopte pokličkou a poté dejte pánev s masem stranou asi 7 minut odpočívat.
  • Mezitím si můžete udělat ochucenou majolku. Smíchejte majonézu s hrubozrnnou hořčicí, citronovou šťávou, solí a pepřem.
  • Maso dejte na prkýnko, nařezejte ho na plátky. Osolte a opepřete a poté na něj nastrouhejte celý ryzec syrovinku. Přelijte zbylou šťávou z pánve.
  • Podávejte s hranolkami a ochucenou majolkou.

Video

Poznámka:

Vynikající hříbky na kyselo a dalších 106 receptů z 36 druhů hub si můžete uvařit dlé mé houbové kuchařky Šumavská houbička v kuchyni. Tato knížka vás naučí vařit z hub tradiční i originální houbové pochoutky. Kromě receptů v ní najdete i tipy, jak celoročně houbařit a co po celý rok sbírat. 
Knihu lze koupit pouze na mém oficiálním eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: ryzec recept, ryzec syrovinka, ryzec syrovinka recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close