Našli jste lišky a hledáte nejlepší recept z této houby? Lišky nejlépe vynikají ve smetanové liškové omáčce. K tomu těstoviny a rychlé jídlo z hub je na stole. Naučte se se mnou udělat tyto dokonalé těstoviny s liškou obecnou.
Liška obecná je oblíbená houba českých houbařů. Dá se najít ve všech typech lesa, ale prostředí musí být především čisté. Já nacházím lišky celé léto a podzim. Liška obecná je chutná, hojná a skvělé je i to, že není nikdy červivá. Našli jste někdy plný košík lišek? Já ano a byl to zážitek! Užijte si ho se mnou na youtube Šumavská houbička.
Lišková omáčka s těstovinami
Snadné jídlo, které vás učaruje po první vidličce!
Ingredience
- 3 hrsti čerstvých lišek
- 1/2 ks červené cibule
- 1 lžíce másla
- 100 ml vody
- 150 ml 33% smetany
- 1 stroužek česneku
- dle chuti sůl, pepř
- na posypání parmazán, petržel
Instrukce
- Lišky si očistěte a větší kousky překrojte napůl. Cibuli nakrájejte na drobno. Česnek utřete na jemno.
- V pánvi si rozehřejte máslo a cibuli s liškami na něm asi 4 minuty restujte. Osolte, opepřete.
- Poté přilijte vodu a od pokličkou nechte houby dusit asi 10 minut.
- Přidejte česnek a minuty restujte.
- Zalijte smetanou a nechte zredukovat do požadované hustoty.
- Mezitím si uvařte oblíbené těstoviny. Můžete si nechat trochu vody z těstovin vedle a nastavit vodou smetanovou omáčku.
- Do smetanové omáčky z lišek přidejte těstoviny a promíchejte, aby se těstoviny celé v omáčce obalily.
- Nandejte těstoviny s liškovou omáčkou na talíř a ozdobte parmazánem a petrželkou.
Video
Poznámka:
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz