Čínské nudle se zeleninou a cordycepsem
Velmi jednoduché a chutné čínské nudle s léčivou houbo cordyceps militaris.
Celkový čas 12 minutes minut
Course oběd, večeře
Cuisine čínská
- 1 hrst čerstvého cordycepsu (lze použít i sušený, který je třeba předem namočit)
- 1 porce rýžových nudlí
- 1 hrst kousků zelené papriky
- 1 hrst kousků cukety
- 1 menší cibule
- 1 velký stroužek česneku
- 1 lžička najemno nakrájeného zázvoru
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce světlé sojové omáčky
- 1 lžička tmavé sojové omáčky
- 2-3 lžíce slunečnicového oleje
- na posypání smaženou cibuli, sezam, petržel, burské oříšky
Rozpalte si pánev a v ní rozehřejte olej. Přidejte cibuli nakrájenou na silné plátky, papriku, cuketu a 2 minuty vše zprudka opékejte. Stále míchejte, aby se zelenina nepřipalovala.
Přidejte na malé kousky nakrájený cordyceps, utřený česnek, a zázvor. V případě potřeby trochu oleje. Restujte asi 5 minut.
Mezitím si uvařte rýžové nudle a sceďte je.
Přidejte do pánve omáčky a nudle a vše promíchejte. Po minutě opékání můžete podávat.
Porci čínských nudlí se zeleninou a cordycepsem posypte smaženou cibulí, sezamem, sekanou petrželí nebo koriandrem a burskými oříšky.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword cordyceps, cordyceps recept