Čirůvka dvoubarvá na topince
Vynikající čirůvka dvoubarvá recept s jelitem.
Celkový čas 15 minutes minut
Course chuťovka, houbová topinka
Cuisine česká
- 3-4 čerstvé čirůvky dvoubarvé
- 1,5 lžíce másla nebo sádla
- dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín
- na ozdobení bylinky pažitka nebo hladkolistá petržel
- 1-2 krajíce chleba
Čirůvky dvoubarvé očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
Plátky čirůvky orestujte do zlatova na másle nebo na sádle. Nezapomeňte je také okořenit solí, pepřem a kmínem.
Na stejné pánvi opečte jelito, aby byl vnitřek jelita teplý.
Mezitím si udělejte křupavé topinky, které můžete potřít česnekem.
Na topinku navrstvěte obsah jelita a opečené čirůvky dvoubarvé.
Houbovou topinku s čirůvkou dvoubarvou posypte petrželkou nebo pažitkou.
Vynikající houbové recepty najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. Kniha obsahuje také praktické návody, jak celoročně houbařit.
V kuchařce najdete 107 houbových receptů z 36 druhů hub.
Knížku si zakoupíte pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword čirůvka dvoubarvá, čirůvka dvoubarvá recepty, čirůvka recept, čirůvky recept