Go Back
čirůvka na topince recept

Čirůvka dvoubarvá na topince

Vynikající čirůvka dvoubarvá recept s jelitem.
Celkový čas 15 minutes
Course chuťovka, houbová topinka
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 3-4 čerstvé čirůvky dvoubarvé
  • 1,5 lžíce másla nebo sádla
  • dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín
  • na ozdobení bylinky pažitka nebo hladkolistá petržel
  • 1-2 krajíce chleba

Instructions
 

  • Čirůvky dvoubarvé očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
  • Plátky čirůvky orestujte do zlatova na másle nebo na sádle. Nezapomeňte je také okořenit solí, pepřem a kmínem.
  • Na stejné pánvi opečte jelito, aby byl vnitřek jelita teplý.
  • Mezitím si udělejte křupavé topinky, které můžete potřít česnekem.
  • Na topinku navrstvěte obsah jelita a opečené čirůvky dvoubarvé.
  • Houbovou topinku s čirůvkou dvoubarvou posypte petrželkou nebo pažitkou.

Notes

Vynikající houbové recepty najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. Kniha obsahuje také praktické návody, jak celoročně houbařit. 
V kuchařce najdete 107 houbových receptů z 36 druhů hub
Knížku si zakoupíte pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword čirůvka dvoubarvá, čirůvka dvoubarvá recepty, čirůvka recept, čirůvky recept