Čirůvka fialová a strmělka mlženka s bylinkami a Lučinou
Vynikající čirůvky na křupavém chlebu.
Čas přípravy 5 minutes minut
Čas vaření 15 minutes minut
Celkový čas 20 minutes minut
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine česká
- 7 ks čirůvek (strmělka mlženka a čirůvka fialová)
- 1 ks vejce
- 50 g strouhanky
- 1 krajíc chleba
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce Lučiny
- dle chuti sůl, pepř, červená mletá paprika, olivový olej
- oblíbené čerstvé bylinky (bazalka, tymián, šalvěj, pažitka, petržel)
- na posypání dýňová semínka
Čirůvky očistěte a překrojte na půl. Větší kousky na čtvrtky.
Připravte si strouhanku do misky a do druhé vyklepněte vajíčko, okořeňte paprikou, solí a pepřem a vidličkou ho rozšlehejte.
Houby obalte ledabyle ve vajíčku a poté ve strouhance. Houby nemusí být celé obalené, stačí sem tam.
Na pánvi rozehřejte olej a poté dejte houby opékat. Velmi pomalu, abyste dosáhli tepelné úpravy 15 minut. Houby průběžně otáčejte.
Mezitím si opečte na pánvi nebo v toustovači krajíc chleba. Potřete jej česnekem a namažte Lučinou.
Na chleba dejte opečené houby a posypte nasekanými bylinkami. dýňovými semínky. Můžete zakápnout olivovým olejem.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword čirůvka fialová, čirůvka fialová recept, čirůvka recept, strmělka mlženka recept, strmělka recept