Čirůvka fialová v jednoduchém receptu
Křupavá topinka s nasládlou čirůvkou vás rychle získá na svou stranu!
Čas přípravy 5 minutes minut
Čas vaření 15 minutes minut
Celkový čas 20 minutes minut
Course chuťovka
Cuisine česká
- 6 ks čirůvky fialové
- 1 lžíci oleje
- 1 lžíci másla
- 1/2 lžičky krystalového cukru (nemusí být)
- 1/2 červené cibule
- 2 lžíce Lučiny
- 1/2 ks toustového chleba
- dle chuti sůl, pepř, drcený kmín, snítku tymiánu
Čirůvku fialovou očistěte a nakrájejte na větší kousky. Nohy použijte také.
Cibuli nakrájejte na silnější plátky.
V pánvi rozehřejte olej a máslo a cibuli na něm orestujte do lehce zlatava a křupava. Můžete přidat cukr, cibule během restování zesládne a lehce zkaramelizuje. Poté ji dejte stranou.
Na výpeku z cibule začněte restovat houby. Čirůvka fialová je za syrova jedovatá, potřebuje tepelnou úpravu minimálně 15 minut. Během restování osolte, opepřete a dochuťte drceným kmínem.
Mezitím, co se houby dělají, si připravte toustový chléb a Lučinu.
K téměř hotovým čirůvkách položte plátky chleba a nechte je na troše másla z jedné strany opéct.
Na opečený toust namažte Lučinu, navrstvěte cibuli a houby. Ozdobte bylinkou.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword čirůvka fialová, čirůvka fialová recept, čirůvka fialová recepty, čirůvka recept, houbová topinka