Go Back
houbová polévka z čirůvky

Čirůvky dvoubarvé v houbové polévce

Jednoduchá polévka, která zahřeje, zasytí a nezruinuje rodinný rozpočet!
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Course hlavní chod, oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 3

Ingredients
  

  • 6 ks čirůvek dvoubarvých
  • 1 středně velký brambor
  • 2 menší mrkve
  • 1/2 červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 500 ml hovězího vývaru nebo vody
  • 150 ml 33% smetany
  • 2 lžíce másla
  • dle chuti sůl, pepř, kmín, mletá sladká paprika a mletá pálivá paprika
  • na posypání čerstvá petržel

Instructions
 

  • Houby očistěte a nakrájejte na plátky nebo menší kousky. Brambor oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Cibuli nakrájejte na jemno. Mrkev oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
  • Do hrnce dejte máslo a orestujte cibuli s mrkví a houbami.
  • Po asi 3 minutách přidejte koření a česnek a nechte minutu orestovat.
  • Přidejte brambor a zalijte vývarem.
  • Vařte do skoro změknutí brambor a poté přilijte smetanu. Pomalu provařte ještě 4 minutky.
  • (Na závěr jsem ještě lehce zahustila bramborovým škrobem rozmíchaným v troše vody. )
  • Podávejte s čerstvým pečivem, posypané pokrájenou petrželí.

Video

Notes

Houbové recepty najdete na youtube kanále Šumavská houbička v kuchyni nebo ve stejnojmenné houbové kuchařce, která je v prodeji na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword čirůvka, čirůvka dvoubarvá, čirůvka dvoubarvá recepty, houbová polévka