Čirůvky dvoubarvé v houbové polévce
Jednoduchá polévka, která zahřeje, zasytí a nezruinuje rodinný rozpočet!
Čas přípravy 10 minutes minut
Čas vaření 15 minutes minut
Celkový čas 25 minutes minut
Course hlavní chod, oběd, večeře
Cuisine česká
- 6 ks čirůvek dvoubarvých
- 1 středně velký brambor
- 2 menší mrkve
- 1/2 červené cibule
- 1 stroužek česneku
- 500 ml hovězího vývaru nebo vody
- 150 ml 33% smetany
- 2 lžíce másla
- dle chuti sůl, pepř, kmín, mletá sladká paprika a mletá pálivá paprika
- na posypání čerstvá petržel
Houby očistěte a nakrájejte na plátky nebo menší kousky. Brambor oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Cibuli nakrájejte na jemno. Mrkev oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
Do hrnce dejte máslo a orestujte cibuli s mrkví a houbami.
Po asi 3 minutách přidejte koření a česnek a nechte minutu orestovat.
Přidejte brambor a zalijte vývarem.
Vařte do skoro změknutí brambor a poté přilijte smetanu. Pomalu provařte ještě 4 minutky.
(Na závěr jsem ještě lehce zahustila bramborovým škrobem rozmíchaným v troše vody. )
Podávejte s čerstvým pečivem, posypané pokrájenou petrželí.
Keyword čirůvka, čirůvka dvoubarvá, čirůvka dvoubarvá recepty, houbová polévka